Blachy do pieczenia, tace do serwowania ze stali szlachetnej, dużo ogromnych talerzy do pizzy, na których nie pozostają zabrudzenia, tłuszcz i resztki jedzenia. Do tego filiżanki po kawie i herbacie, kieliszki, różnej wielkości talerze i miseczki – kwadratowe, owalne lub okrągłe, pucharki, kufle i sztućce. Wszystko – nieskazitelnie czyste. Czy to w ogóle możliwe?
Na zapleczu kuchennym restauracji czy hotelu praca wre na pełnych obrotach. Czystość jest standardem, którego nie można w żaden sposób pominąć. O jej utrzymanie dbają zmywarki podblatowe Winterhalter – dzięki nim można mieć pewność, że wymagający goście będą zadowoleni, pracownicy będą w stanie jednocześnie obsługiwać klientów i zmywać naczynia, a przepustowość naczyń będzie bardzo wysoka.
Firma Winterhalter jako pierwszy producent skonstruowała serię zmywarek UC, w przypadku których nie tylko samą zmywarkę, ale również programy można dopasować do indywidualnych potrzeb zakładu gastronomicznego. W zależności od tego, jakie naczynia trzeba w danej chwili umyć, można indywidualnie dopasować program i wpłynąć na ciśnienie wody, temperaturę mycia i płukania, ilość wody płuczącej, ilość środka czyszczącego i nabłyszczacza oraz czas mycia.
Wszystkie powyższe czynniki są istotne dla perfekcyjnego rezultatu zmywania. Każdy typ zmywarki posiada do trzech programów standardowych, w przypadku których czynniki te są wstępnie zdefiniowane odpowiednio do zmywanych naczyń lub zabrudzenia. Te ustawienia wstępne technik serwisowy może na miejscu dostosować do indywidualnych potrzeb klienta.
Także przypisane ikony naczyń do wybierania programu można w razie potrzeby zamienić. Biblioteka piktogramów umożliwia dopasowanie ikony do indywidualnego typu zmywanych naczyń. W zapisanych programach w serii UC czynniki odpowiedzialne za proces zmywania są optymalnie ustawione. Tym samym firma Winterhalter wyznacza nowe horyzonty pod względem komfortu obsługi oraz rezultatów zmywania.
- Trzy programy standardowe do mycia szkła. Delikatne kieliszki do wina myte są np. pod niskim ciśnieniem, natomiast mocne kufle do piwa pod wyższym ciśnieniem.
- Trzy programy standardowe do mycia naczyń. Pierwszy program myje małe i lekko zabrudzone naczynia. Drugi służy do mycia większych talerzy o normalnym stopniu zabrudzenia. Trzeci program nadaje się do mycia większych, mocno zabrudzonych naczyń, a nawet garnków.
- Trzy programy standardowe do mycia naczyń Bistro. Oprócz programu bistro do łączonego zmywania szkła i naczyń, oferowany jest program do oddzielnego mycia niewrażliwych rodzajów szkła oraz program do mocniej zabrudzonych naczyń.
Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.