Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
19.04.2024
piątek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Debic
Cukiernia M&K
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Zmywarki do restauracji
Zmywarka do naczyń – ekspert od cięcia kosztów

Zobaczcie państwo:
Wymarzona zmywarka
Zmywarka idealna w każdej sytuacji
Zmywarki na indywidualne potrzeby
Zmywarki niezawodne i ekologiczne
Obsługa zmywarki
Rezultat zmywania i higiena

Rosnące koszty prowadzenia działalności gastronomicznej i hotelarskiej oraz konieczność funkcjonowania na coraz bardziej konkurencyjnym rynku zmusza menadżerów do ścisłej kontroli wydatów oraz długofalowego myślenia pod kątem inwestycji.
 
Sposobem na zredukowanie kosztów jest zakup takiego sprzętu do kuchni, który będzie nie tylko niezawodny i wydajny, ale również energooszczędny. Właśnie to świadome wykorzystywanie zasobów – w tym przypadku energii – na stałe zagościło w kuchni. Doskonałym rozwiązaniem jest tu zastosowanie zmywarek podblatowych firmy Winterhalter.
 
W nowej generacji zmywarek podblatowych wymóg oszczędzania energii jest spełniony w najróżniejszych aspektach – dzięki programom ECO, procedurze mycia szkła ReTemp przy obniżonej temperaturze w zbiorniku i bojlerze oraz wykonaniu Energy z opatentowanym odzyskiem ciepła z powietrza recyrkulacyjnego. Te rozwiązania gwarantują minimalne koszty eksploatacji i ekonomiczne zużycie.
Dodatkowe oszczędności w zakresie czasu pracy, wody, energii, środków czyszczących i nabłyszczaczy umożliwia poczwórny system filtracji ługu z czujnikiem zmącenia. Dzięki niemu woda do mycia jest niezmiennie czysta.
 
Zalety ECO. Programy ECO zmywają szczególnie ekonomicznie. Przedłużony czas zmywania umożliwia zaoszczędzenie wody, energii i produktów do czyszczenia, bez uszczerbku dla jakości zmywania. Te programy oszczędnościowe warto wybierać zawsze wówczas, gdy na zmywanie jest więcej czasu.
 
Jak działa Energy. W przypadku konwencjonalnych urządzeń po otwarciu drzwi zmywarki po zakończeniu programu ulatuje gorąca para wodna. Jest to bardzo cenna energia, która rozprasza się w powietrzu. Modele Energy serii UC zamieniają tę energię na prawdziwą wartość dodatkową.
Firmie Winterhalter – jako pierwszemu producentowi – udało się opracować kompaktowy wymiennik ciepła do zmywarek podblatowych i tym samym dokonać wydajnego odzysku ciepła w najmniejszej przestrzeni. Wilgotna, ciepła para wodna zostaje odessana bezpośrednio z wnętrza zmywarki. Ta energia zostaje następnie wykorzystana do ogrzania zimnego dopływu wody.
 
Redukcja zużycia energii do podgrzewania wody płuczącej to 0,1 kWh na proces zmywania. Przy 80 procesach zmywania dziennie, roczne oszczędności sięgają 2920 kWh, czyli do 467,00 EUR. Kolejną zaletą tego typu rozwiązań jest poprawa klimatu pomieszczeń – podczas otwierania drzwi zmywarki nie uchodzi już wilgotna, ciepła para wodna. Dzięki temu pozostałe wyposażenie zaplecza kuchennego oraz wystrój całego lokalu może dłużej zachować pełną funkcjonalność i nie wymaga napraw i remontów.
 
Procedura mycia szkła ReTemp. Rozwiązanie ReTemp w zmywarkach do szkła, dostępne we wszystkich czterech rozmiarach oraz zastosowanie specjalnych produktów do czyszczenia obniżają koszty eksploatacji. Działanie ReTemp polega na tym, że temperatura w zbiorniku i bojlerze wynosi tylko 40°C. Dzięki temu można oszczędzić do 2 000 kWh energii rocznie i tym samym ok. 16 % kosztów eksploatacji.

Winterhalter Gastronom Polska
ul. Trakt Brzeski 62B
05-077 Warszawa-Wesoła
tel. (022) 773 25 52
fax. (022) 773 33 03
e-mail: winterha@winterhalter.com.pl
www.winterhalter.com.pl

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Rational Robvita Robot - Coupe LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000