Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
06.10.2024
niedziela
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Debic
Cukiernia M&K
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Nowe produkty i usługi
Grille wędzarnie dla cateringu marki SMOKER


W bogatej ofercie firmy SMOKER znajdą Państwo urządzenia z przeznaczeniem do pracy zarobkowej – do restauracji, firm cateringowych, przemysłu mięsnego, gospodarstwa rybackiego, obsługi dużych imprez masowych, imprez plenerowych. Grille - wędzarnie typu SMOKER świetnie sprawdzą się w kwestiach promocji produktów i punktów sprzedaży. Do powyższych celów najlepiej nadają się wszystkie grille - wędzarnie na lawetach oraz z grupy stacjonarnych do biznesu są to: Queen, King, Smoker.
 
Grille - wędzarnie typu SMOKER są to urządzenia mobilne, służące do obróbki termicznej produktów spożywczych różnymi metodami, takimi jak: wędzenie, pieczenie, gotowanie, grillowanie – (obróbka termiczna w wysokiej temperaturze), bbq – (obróbka termiczna w niskiej temperaturze pod przykryciem). Niewątpliwą zaleta tych urządzeń jest możliwość wędzenia. Wędzić można na wiele sposobów: zimno, ciepło, gorąco, gorąco z podpiekaniem itp.
 
        
 
Marka SMOKER posiada również mniejsze grille - wędzarnie z grupy stacjonarne typu: Gril wędzarnia Queen, Gril wędzarnia KS II 400. Na bazie tego grilla powstała grupa Prince 300, 400, 500 – różnica polega na wielkości średnic przystawek do wędzenia. Podobnie grupa WiKing I – bez wędzarni oraz z przystawkami do wędzenia typu: WiKing II 300, WiKing II 400 – grille te mogą mieć zastosowania w warunkach działkowych, przydomowych, małych tarasów restauracyjnych.
 
Firma SMOKER już od 2000 roku zajmuje się produkcją grilli i wędzarni. Pierwszymi modelami były grille - wędzarnie King i Queen. W późniejszym okresie powstają modele na lawetach oraz mniejsze konstrukcje typu Gril wędzarnia WiKing, Gril wędzarnia Prince.
 
 
Charakterystyka:
  • Grille składają się z trzech części: palenisko, część grillowa lub część bbq,  wędzarnia.
  • Grille wykonane są z blachy kotłowej o grubości: 4 do 6,2 mm.
  • Ruszt do grillowania lub bbq, wykonany jest z pręta stali nierdzewnej grubości: 6 mm.
  • Ruszt paleniska wykonany jest z pręta stalowego o średnicy: 16 mm.
  • Malowane są farbą żaroodporną stosowaną w urządzeniach – do 800 st. Celsjusza, posiadającą atest przemysłu spożywczego.
  • Wszystkie elementy, detale jak i cała konstrukcja wykonana jest pracą rąk wysokiej klasy specjalistów (spawaczy, ślusarzy, itp.).
 
Zdecydowanie największą zaletą grilli - wędzarni typu SMOKER jest wielofunkcyjność wynikająca z ich konstrukcji oraz budowy. W jednym urządzeniu możemy piec, smażyć, grillować, stosować obróbkę termiczną bbq oraz wędzić. Przyrządzając potrawy za pomocą grilli - wędzarni typu SMOKER dbamy zarazem o nasze zdrowie oraz środowisko. Źródło temperatury znajduje się poza miejscem do grillowania i bbq, dzięki czemu nie ma kontaktu tłuszczu z żarem.
 
 
Do palenia należy stosować tylko drewno liściaste, podstawowe to buk, dąb i olcha, może być również owocowe jak: wiśnia, grusza, śliwa. Zużycie drewna w trakcie procesów obróbki termicznej jest bardzo małe. Grille - wędzarnie typu SMOKER to sprzęt, który przyniesie Państwu wiele korzyści ekonomicznych. Przy małej liczbie osób obsługujących urządzenie wydamy dużą ilość porcji dla naszych gości. Ponadto, praca z tymi urządzeniami jest niezwykle bezpieczna i higieniczna, ponieważ obróbka termiczna odbywa się pod przykryciem, a więc nie ma zagrożenia ze strony złej aury pogodowej, deszczu czy śniegu.
 
Do tej pory marka SMOKER wyprodukowała 15 urządzeń służących do grillowania i wędzenia gwarantujących zdrowe, ekologiczne żywienie oraz doskonałą jakość potraw.
 
Więcej informacji na www.smoker.com.pl
Smoker
Narutowicza 42/1
81-436 Gdynia
tel.: 58 354 73 05
tel.kom.: 607 221 623
e-mail: grill@smoker.com.pl
www.smoker.com.pl
Zobaczcie Państwo :
 
Grill - Wędzarnia mobilna King
Grill - Wędzarnia mobilna Prince
Grill - Wędzarnia mobilna Queen
Grill - Wędzarnia mobilna KS-1-400
Grill - Wędzarnia mobilna KS-2-400
Grill - Wędzarnia mobilna KS-3-500
SMOKER
Ekologiczne grille - wędzarnie typu SMOKER
Grille - Wędzarnie firmy Smoker
Grill - Wędzarnia mobilna King
Szynka z dzika, polędwica wieprzowa i kotleciki jagnięce wędzone z grilla Smoker
Grille – wędzarnie na miarę Twoich potrzeb
 
Grill - Wędzarnia mobilna Queen
Grill - Wędzarnia mobilna Prince
Grill - Wędzarnia mobilna KS-1-400
Grill - Wędzarnia mobilna KS-2-400
Grill - Wędzarnia mobilna KS-3-500
Sposoby wędzenia i peklowania
Pstrąg, łosoś i węgorz - ryby wędzone
Kiełbasa wiejska, szynka wieprzowa i piersi drobiowe
Rodzaje drewna do wędzenia
Prawidłowy proces wędzenia - sposoby wędzenia ryb
Wędzarnia grill profesjonalny marki SMOKER
 

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robvita Robot - Coupe Rational LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak CompArt International Naczynia Polska Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000