Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Profesjonalny sprz...
Wynajmij profesjon...
Tradycyjne, Domowe...
Poradnik Hamburger...
inEwi - innowacyjn...
Musztarda ze smażo...
W portfolio marki ...
Profesjonalna masz...
Komora chłodnicza ...
Fanex wprowadził d...
Tres Amigos –...
Brazylijska Tapiok...
Mięso ze strusia -...
Stylowe meble dla ...
Nowe funkcjonalnoś...
Szeroki wybór jada...
Automatyczne dystr...
Rewolucyjna kotlec...
Wysokiej jakości n...
Niezawodny serwis ...
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
KALETA Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
RATIONAL
Smoker
GRILL KAMADO
Gastromix
Naczynia Polska
GROS
Artykuły spożywcze
Robvita
Pizzola
ELMAK
Hello Coffee
Barry Callebaut
Lemonia
Makro Cash & Carry
Belfood
Secpol
Iglotex
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Nowe produkty i usługi
Grille wędzarnie dla cateringu marki SMOKER


W bogatej ofercie firmy SMOKER znajdą Państwo urządzenia z przeznaczeniem do pracy zarobkowej – do restauracji, firm cateringowych, przemysłu mięsnego, gospodarstwa rybackiego, obsługi dużych imprez masowych, imprez plenerowych. Grille - wędzarnie typu SMOKER świetnie sprawdzą się w kwestiach promocji produktów i punktów sprzedaży. Do powyższych celów najlepiej nadają się wszystkie grille - wędzarnie na lawetach oraz z grupy stacjonarnych do biznesu są to: Queen, King, Smoker.
 
Grille - wędzarnie typu SMOKER są to urządzenia mobilne, służące do obróbki termicznej produktów spożywczych różnymi metodami, takimi jak: wędzenie, pieczenie, gotowanie, grillowanie – (obróbka termiczna w wysokiej temperaturze), bbq – (obróbka termiczna w niskiej temperaturze pod przykryciem). Niewątpliwą zaleta tych urządzeń jest możliwość wędzenia. Wędzić można na wiele sposobów: zimno, ciepło, gorąco, gorąco z podpiekaniem itp.
 
        
 
Marka SMOKER posiada również mniejsze grille - wędzarnie z grupy stacjonarne typu: Gril wędzarnia Queen, Gril wędzarnia KS II 400. Na bazie tego grilla powstała grupa Prince 300, 400, 500 – różnica polega na wielkości średnic przystawek do wędzenia. Podobnie grupa WiKing I – bez wędzarni oraz z przystawkami do wędzenia typu: WiKing II 300, WiKing II 400 – grille te mogą mieć zastosowania w warunkach działkowych, przydomowych, małych tarasów restauracyjnych.
 
Firma SMOKER już od 2000 roku zajmuje się produkcją grilli i wędzarni. Pierwszymi modelami były grille - wędzarnie King i Queen. W późniejszym okresie powstają modele na lawetach oraz mniejsze konstrukcje typu Gril wędzarnia WiKing, Gril wędzarnia Prince.
 
 
Charakterystyka:
  • Grille składają się z trzech części: palenisko, część grillowa lub część bbq,  wędzarnia.
  • Grille wykonane są z blachy kotłowej o grubości: 4 do 6,2 mm.
  • Ruszt do grillowania lub bbq, wykonany jest z pręta stali nierdzewnej grubości: 6 mm.
  • Ruszt paleniska wykonany jest z pręta stalowego o średnicy: 16 mm.
  • Malowane są farbą żaroodporną stosowaną w urządzeniach – do 800 st. Celsjusza, posiadającą atest przemysłu spożywczego.
  • Wszystkie elementy, detale jak i cała konstrukcja wykonana jest pracą rąk wysokiej klasy specjalistów (spawaczy, ślusarzy, itp.).
 
Zdecydowanie największą zaletą grilli - wędzarni typu SMOKER jest wielofunkcyjność wynikająca z ich konstrukcji oraz budowy. W jednym urządzeniu możemy piec, smażyć, grillować, stosować obróbkę termiczną bbq oraz wędzić. Przyrządzając potrawy za pomocą grilli - wędzarni typu SMOKER dbamy zarazem o nasze zdrowie oraz środowisko. Źródło temperatury znajduje się poza miejscem do grillowania i bbq, dzięki czemu nie ma kontaktu tłuszczu z żarem.
 
 
Do palenia należy stosować tylko drewno liściaste, podstawowe to buk, dąb i olcha, może być również owocowe jak: wiśnia, grusza, śliwa. Zużycie drewna w trakcie procesów obróbki termicznej jest bardzo małe. Grille - wędzarnie typu SMOKER to sprzęt, który przyniesie Państwu wiele korzyści ekonomicznych. Przy małej liczbie osób obsługujących urządzenie wydamy dużą ilość porcji dla naszych gości. Ponadto, praca z tymi urządzeniami jest niezwykle bezpieczna i higieniczna, ponieważ obróbka termiczna odbywa się pod przykryciem, a więc nie ma zagrożenia ze strony złej aury pogodowej, deszczu czy śniegu.
 
Do tej pory marka SMOKER wyprodukowała 15 urządzeń służących do grillowania i wędzenia gwarantujących zdrowe, ekologiczne żywienie oraz doskonałą jakość potraw.
 
Więcej informacji na www.smoker.com.pl
Smoker
Narutowicza 42/1
81-436 Gdynia
tel.: 58 354 73 05
tel.kom.: 607 221 623
e-mail: grill@smoker.com.pl
www.smoker.com.pl
Zobaczcie Państwo :
 
Grill - Wędzarnia mobilna King
Grill - Wędzarnia mobilna Prince
Grill - Wędzarnia mobilna Queen
Grill - Wędzarnia mobilna KS-1-400
Grill - Wędzarnia mobilna KS-2-400
Grill - Wędzarnia mobilna KS-3-500
SMOKER
Ekologiczne grille - wędzarnie typu SMOKER
Grille - Wędzarnie firmy Smoker
Grill - Wędzarnia mobilna King
Szynka z dzika, polędwica wieprzowa i kotleciki jagnięce wędzone z grilla Smoker
Grille – wędzarnie na miarę Twoich potrzeb
 
Grill - Wędzarnia mobilna Queen
Grill - Wędzarnia mobilna Prince
Grill - Wędzarnia mobilna KS-1-400
Grill - Wędzarnia mobilna KS-2-400
Grill - Wędzarnia mobilna KS-3-500
Sposoby wędzenia i peklowania
Pstrąg, łosoś i węgorz - ryby wędzone
Kiełbasa wiejska, szynka wieprzowa i piersi drobiowe
Rodzaje drewna do wędzenia
Prawidłowy proces wędzenia - sposoby wędzenia ryb
Wędzarnia grill profesjonalny marki SMOKER
 

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: PAPSTAR KALETA Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska RATIONAL Robvita Pizzola Robot - Coupe Smoker GRILL KAMADO Gastromix Matlix ELMAK Naczynia Polska GROS HAGEA Kocham Wodę Metro-Catering-System inEwi Firelight Glass Goblet – sprzedaż hurtowa sztućców Hello Coffee Lemonia CTK Doram Piórex Fanex Sokołów Na Lunch Menos Uzdrowisko Wysowa S.A.
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000