Master Martini Polska powstała z inicjatywy włoskiej spółki Unigra'Spa, lidera w sektorze produkcji i sprzedaży tłuszczów roślinnych we Włoszech. Połączenie włoskiej tradycji z innowacyjnością pozwoliło na wytworzenie produktów najwyższej jakości w branży cukierniczo - piekarniczej oraz HoReCa.
Przedstawiciele Master Martini Polska ze względu na specyfikę produktu, jego zastosowanie i format, opracowali ofertę odpowiednio zróżnicowaną i kompletną. Dzięki temu firma ta osiąga doskonałe rezultaty w każdej dziedzinie stosowania i przez wszystkich użytkowników, od najbardziej wymagających rzemieślników do wielkich zakładów produkcyjnych.
10-letnie sukcesy firmy w branży cukierniczo - piekarniczej stały się inspiracją do zaprezentowania swojej oferty również w sektorze
HoReCa. Dla tej grupy klientów
Master Martini poleca – całą paletę produktów tłuszczowych – bez tłuszczów utwardzanych, w tym
tłuszcze zwierzęce, margaryny i
frytury do głębokiego smażenia. Dla restauratorów ważna jest jakość i bezpieczeństwo podawanych dań, co przekłada się na zadowolenie ich gości. Tłuszcze zwierzęce – czyli rafinowany, bezwonny smalec jest idealny dla tradycyjnych restauratorów. Dzięki wysokiemu punktowi dymienia jest również bardzo wydajny. W ofercie firmy znajdą Państwo bogatą linię olejów do smażenia. Dzięki nim produkty smażone są chrupkie, lekkie i aromatyczne. Oleje palmowe podwójnie frakcjonowane to smażenie wysokiej jakości oraz gwarancja dużej wydajności i niskiego wchłaniania.
Technologia Master Martini oferuje także bezkonkurencyjne melange i margaryny nie zawierające tłuszczów uwodornionych, ściśle zróżnicowane pod względem zawartości tłuszczu, budowy, konsystencji i właściwości organoleptycznych.
Ze względu na połączenie najbardziej zaawansowanych technologii obróbki tłuszczów z systemem konserwacji metodą UHT,
Master Martini opracował innowacyjną linię produktów, które łączą najwyższą jakość z wielką prostotą obróbki i gwarancją uzyskania dobrego wyniku.
Idealną alternatywą dla śmietan pochodzenia zwierzęcego są
kremy roślinne UTH. Dzięki nim można w prosty i szybki sposób przygotować wyroby cukiernicze, przy jednoczesnym zachowaniu stałej jakości i temperatury przechowywania. Produkty
UHT – w tym kremy roślinne, znakomicie sprawdzają się w kuchni zastępując śmietany. Łatwość przechowywania, świetny smak oraz odporność na tzw. warzenie się to ich najważniejsze zalety, które niezwykle cenne są dla ich użytkowników.
Każdy z produktów, polecanych przez Master Martini, posiada formułę i właściwości techniczne, umożliwiające poddanie tego artykułu konkretnej specyficznej obróbce. Z powodzeniem mogą być one wykorzystywane w cukiernictwie, branży lodziarskiej i gastronomii.
Ukoronowaniem oferty Master Martini są prawdziwe czekolady wyprodukowane tylko na naturalnych surowcach i pakowane w opakowaniach od 1 do 20 kg. Czekolady te przeznaczone dla cukierników i szefów kuchni są naturalne - 0% zawartości innych tłuszczów poza masłem kakaowym, a dodatkowo nie zawierają tłuszczów uwodornionych. Doskonale sprawdzają się do polew, wyrobu pralin, wykonywania dekoracji, przygotowywania tzw. czekolady plastycznej czy do ciastek kruchych.
Obecnie, Unigrà jest liderem branży we Włoszech i w istotny sposób zaznacza swoją obecność w ponad 90 krajach świata. Uzyskanie przez firmę certyfikatów UNI EN ISO 9001 jest potwierdzeniem i gwarancją najwyżej jakości produktów. Ze względu na swoje międzynarodowe doświadczenie oferta Master Martini wciąż jest poszerzana, jednocześnie spełniając wymagania klientów indywidualnych.
Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.