| |
Master Martini oferuje szeroką i bogatą gamę produktów, zróżnicowaną pod względem specyfiki i wielkości, przeznaczonych dla wszystkich profesjonalistów zajmujących się branżą żywieniową.
Pośród rozmaitych produktów Master Martini odnaleźć można wyroby cukiernicze, niezastąpione między innymi podczas przygotowywania deserów. Asortyment obejmuje gotowe desery UHT, bazy do produkcji lodów, produkty do polew, nadzienia i dekoracji, dzięki czemu produkty te znakomicie sprawdzają się w restauracjach. W ofercie znajdują się: kremy roślinne, szybkie desery, żele owocowe, błyszczące polewy, czekolady i surogaty.
Najbardziej zaawansowane technologie obróbki tłuszczów z systemem konserwacji, umożliwiły opracowanie innowacyjnych produktów. Łączą one w sobie zarówno prostotę w wykonaniu, jak i jednoczesną najwyższą jakość. Kremy roślinne można dzięki temu przygotować sprawnie i stanowią znakomitą alternatywę dla śmietan pochodzenia zwierzęcego. Mogą być wykorzystywane przez cukierników o najwyższych wymaganiach i doskonale spełniają się w branży lodziarskiej i gastronomii, zwłaszcza w restauracjach. Dla ceniących dobry smak, ale również szybki czas przygotowania produktu, polecamy desery UHT w pięciu smakach do sprawnego przygotowania. Koneserom lodów można zaproponować gotowe bazy lodowe, dzięki którym można szybko i profesjonalnie zrobić dowolny smak lodów.
Master Martini dzieli się własnym doświadczeniem ze swoimi klientami w celu ustalenia formuł specyficznych produktów, w tym koncentratów służących do przygotowania słodyczy i wyrobów piekarniczych. Ponadto firma Master Martini tworząc oferty, bierze pod uwagę indywidualne życzenia klienta, dzięki czemu można w dowolny sposób dopasować czy zmienić właściwości takich produktów jak: czekolady, surogaty czekoladowe, polewy lodowe i kremy czekoladowe. Szczególnie cenią to restauratorzy, których wymagania są często bardzo oryginalne i wygórowane, natomiast szeroka oferta Master Martini w pełni oczekiwania te spełnia.
Dziesięcioletnie sukcesy w branży cukierniczo-piekarniczej są najlepszym dowodem na to, że również w restauracjach doskonale sprawdzą się produkty Master Martini. Są wyjątkowo łatwe do przechowywania, mają nieprzeciętny smak i wysoką odporność na tzw. warzenie się. Ze znakomitego kakao i ze starannie wyselekcjonowanych surowców, oraz tylko prawdziwej wanilii powstaje szeroka gama czystej czekolady, która jest ukoronowaniem oferty Master Martini. Tworzona jest w kształcie bloków, dysków, kropelek, o rozmaitych smakach.
Kategoria czekolad i surogatów obejmuje poniższe linie:
- galanteria czekoladowa: produkty do wyrobu czekoladek i pralinek czekoladowych oraz surogatów i specyfików do nadzienia;
- lodziarstwo: obejmuje produkty do polew i dekoracji;
- produkty dla cukiernictwa: obejmuje produkty do przygotowania polew, nadzienia, dekoracji – odporne na wysokie temperatury pieczenia.
Czekolady tworzone są jedynie na bazie naturalnych surowców i przechowywane są w opakowaniach od 1 do 20 kg.
Centramerica i Caravella to dwie linie surogatów Master Martini charakteryzujące się wykorzystaniem tłuszczów roślinnych o określonej jakości, kompletnością asortymentu, absolutną praktycznością i szybkością użycia. W ofercie tej znajdą Państwo rozmaite formy do polew i dekoracji, szeroki wybór termostabilnych kremów do nadzień i smarowania, polew do lodów z możliwością wykorzystania do rozmaitych aplikacji w cukiernictwie, z jednoczesną gwarancją osiągnięcia doskonałych wyników – szybko i prosto.
Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.
|