| |
W bogatej ofercie firmy SMOKER znajdą Państwo urządzenia z przeznaczeniem do pracy zarobkowej – do restauracji, firm cateringowych, przemysłu mięsnego, gospodarstwa rybackiego, obsługi dużych imprez masowych, imprez plenerowych. Grille - wędzarnie typu SMOKER świetnie sprawdzą się w kwestiach promocji produktów i punktów sprzedaży. Do powyższych celów najlepiej nadają się wszystkie grille - wędzarnie na lawetach oraz z grupy stacjonarnych do biznesu są to: Queen, King, Smoker.
Grille - wędzarnie typu SMOKER są to urządzenia mobilne, służące do obróbki termicznej produktów spożywczych różnymi metodami, takimi jak: wędzenie, pieczenie, gotowanie, grillowanie – (obróbka termiczna w wysokiej temperaturze), bbq – (obróbka termiczna w niskiej temperaturze pod przykryciem). Niewątpliwą zaleta tych urządzeń jest możliwość wędzenia. Wędzić można na wiele sposobów: zimno, ciepło, gorąco, gorąco z podpiekaniem itp.
Charakterystyka:
- Grille składają się z trzech części: palenisko, część grillowa lub część bbq, wędzarnia.
- Grille wykonane są z blachy kotłowej o grubości: 4 do 6,2 mm.
- Ruszt do grillowania lub bbq, wykonany jest z pręta stali nierdzewnej grubości: 6 mm.
- Ruszt paleniska wykonany jest z pręta stalowego o średnicy: 16 mm.
- Malowane są farbą żaroodporną stosowaną w urządzeniach – do 800 st. Celsjusza, posiadającą atest przemysłu spożywczego.
- Wszystkie elementy, detale jak i cała konstrukcja wykonana jest pracą rąk wysokiej klasy specjalistów (spawaczy, ślusarzy, itp.).
Zdecydowanie największą zaletą grilli - wędzarni typu SMOKER jest wielofunkcyjność wynikająca z ich konstrukcji oraz budowy. W jednym urządzeniu możemy piec, smażyć, grillować, stosować obróbkę termiczną bbq oraz wędzić. Przyrządzając potrawy za pomocą grilli - wędzarni typu SMOKER dbamy zarazem o nasze zdrowie oraz środowisko. Źródło temperatury znajduje się poza miejscem do grillowania i bbq, dzięki czemu nie ma kontaktu tłuszczu z żarem.
Do palenia należy stosować tylko drewno liściaste, podstawowe to buk, dąb i olcha, może być również owocowe jak: wiśnia, grusza, śliwa. Zużycie drewna w trakcie procesów obróbki termicznej jest bardzo małe. Grille - wędzarnie typu SMOKER to sprzęt, który przyniesie Państwu wiele korzyści ekonomicznych. Przy małej liczbie osób obsługujących urządzenie wydamy dużą ilość porcji dla naszych gości. Ponadto, praca z tymi urządzeniami jest niezwykle bezpieczna i higieniczna, ponieważ obróbka termiczna odbywa się pod przykryciem, a więc nie ma zagrożenia ze strony złej aury pogodowej, deszczu czy śniegu.
Do tej pory marka SMOKER wyprodukowała 15 urządzeń służących do grillowania i wędzenia gwarantujących zdrowe, ekologiczne żywienie oraz doskonałą jakość potraw.
Zobaczcie Państwo : |
|
|
Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.
|