Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
08.06.2025
niedziela
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Grill Kamado
expondo
TECNOINOX
Artykuły spożywcze
Pizzola
Debic
Cukiernia M&K
Barry Callebaut
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Nowe produkty i usługi
Nowe warianty makaronu KNORR

Króluje nie tylko na włoskich stołach, jest łatwy w przygotowaniu, ekonomiczny, sycący, pozwala na szybkie przygotowanie zarówno wykwintnych jak i prostych, ale zarazem cenionych przez klientów dań. O tych i wielu innych zaletach makaronów słyszał zapewne każdy jego koneser.

Makarony Knorr cieszą się wielkim powodzeniem wśród naszych Klientów przede wszystkim ze względu na ich doskonałą jakość. Nasze produkty wytwarzane są ze specjalnej, twardej pszenicy durum. Ten specyficzny gatunek uprawiany jest głównie w cieplejszych strefach klimatycznych. Makarony wykonane z kaszki otrzymanej po zmieleniu durum (semoliny) utrzymują pożądaną zwartą strukturę oraz bursztynowy kolor i jako jedyne gwarantują uzyskanie po ugotowaniu makaronu al dente – lekko twardawego, nierozgotowanego.

Dla porównania makaron ze zwykłej miękkiej pszenicy pochłania podczas gotowania więcej wody, przez co staje się miękki i lepki, o jasnoszarej barwie, wymagającej sztucznego dobarwiania. Doskonała jakość makaronów KNORR w połączeniu ze specjalnie im dedykowanymi sosami KNORR to szybki sposób na przygotowanie zarówno prostych jak i wykwintnych dań.

Wychodząc naprzeciw popularności dań makaronowych i oczekiwaniom szefów kuchni firma Unilever Foodsolutions wprowadziła 4 nowe warianty makaronu KNORR w 3 kg opakowaniach.

Makaron Wstążki karbowane Mafaldine KNORR jest zalecany głównie do past oraz jako dodatek do drugich dań z mięsem lub rybami.

Makaron Gnocchetti Sardi KNORR doskonały do potraw z dodatkiem warzyw, mięsa lub ryb, do past, sałatek oraz zup. Wymieszany na gorąco z sosem długo zachowuje swoją formę, nie rozkleja.

Makaron Piórka Pennete KNORR nadaje się głównie do past i sałatek.

Makaron Świderki w trzech kolorach Fusilli Tricolore KNORR – interesujący wizualnie makaron o wszechstronnym zastosowaniu.

Pozostałe warianty, które mogą Państwo znaleźć w naszej ofercie to:

  • Cresti di gallo (Kolanka z falbanką) KNORR
  • Farfalle (Kokardki) KNORR
  • Fusilli ( Świderki) KNORR
  • Lasagne KNORR
  • Maccaroni (Nitka cięta) KNORR
  • Penne (Rurki) KNORR
  • Uadrucci (Łazanki) KNORR
  • Spaghetti KNORR
  • Stelline (Gwiazdki) KNORR
  • Tagliatelle (Gniazda wstążki) KNORR

Więcej informacji oraz przepisów z wykorzystaniem makaronów znajdą Państwo na www.unileverfoodsolutions.pl


Mafaldine z mozarellą i zielonymi szparagami

Składniki: (na 10 porcji)

  • Makaron Mafaldine (Wstążki karbowane) KNORR (ugotowany) 2,000 kg
  • Zielone szparagi 0,800 kg
  • Rosół jarzynowy KNORR 0,020 kg
  • Woda 0,400 l
  • RAMA Cremefine Profi Wielofunkcyjna 33% 0,800 l
  • Mozarella 0,200 kg
  • Szczypiorek 1 pęczek
  • Pieprz biały mielony KNORR (do smaku)
  • Sól (do smaku)

Wykonanie:

Szparagi oczyść i pokrój w cząstki o długości 2 cm.

Rosół jarzynowy połącz z gorącą wodą i ugotuj w nim szparagi.

Ramę Cremefine zredukuj do konsystencji sosu, połącz ze szparagami, dodaj rozdrobniona mozarellę i pokrojony szczypiorek. Całość zagotuj.

Do sosu dodaj ugotowany, ciepły makaron i dopraw do smaku.

Całość udekoruj świeżymi ziołami.


Sałatka z kurczaka z pennette w stylu włoskim

Składniki: (na 10 porcji)

  • Filet z kurczaka 0,500 kg
  • Delikat przyprawa do drobiu KNORR 0,015 kg
  • Primerba czosnkowa KNORR 0,005 kg
  • Olej 0,040 l
  • Sok z cytryny 1 łyżka
  • Makaron Pennette (Piórka) KNORR 0,200 kg
  • Szynka prosciutto (cienkie plastry) 0,050 kg
  • Suszone pomidory z oliwy 0,080 kg
  • Czarne oliwki b/p (połówki) 0,080 kg
  • Serca karczochów konserwowych (ćwiartki) 0,100 kg
  • Ogórki zielone 0,150 kg
  • Parmezan (płatki) 0,050 kg

  • Sos:
  • RAMA Cremefine Profi do zup i sosów 0,200 l
  • Majonez do sałatek HELLMANN’S 0,100 kg
  • Primerba bazyliowa KNORR 0,010 kg
  • Sos sałatkowy włoski KNORR 0,020 kg
  • Oliwa 0,040 kg
  • Musztarda 0,010 kg

Wykonanie:

Delikat, Primerbę, olej i sok z cytryny wymieszaj, zalej filety i odstaw na kilkanaście godzin.

Ugotuj makaron.

Pomidory pokrój w paski, ogórki przekrój wzdłuż na cztery części, wydrąż pestki i pokrój po skosie.

Mięso usmaż i pokrój w plastry.

Na talerzu ułóż poszczególne składniki, ozdabiając plastrem prosciutto.



Unilever Foodsolutions
ul. Bałtycka 43
60-960 Poznań
tel. (061) 876 43 26
fax. (061) 876 44 63
Bezpłatna infolinia: 0 800 66 11 11
e-mail: ufs.poland@unilever.com
www.unileverfoodsolutions.pl


Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.

 


 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robvita Robot - Coupe Rational LabelFresh Cukiernia M&K Debic Barry Callebaut iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Gastromix Heinz Polska Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000