Czy potrzebujesz więcej? Pod takim hasłem, w dniu 23 września 2010 w Centrum Techniki Kulinarnej DORAM w Warszawie, firma KROMET miała przyjemność zaprezentować nową ofertę pieców konwekcyjnych.
Szczególnym zainteresowaniem zaproszonych gości cieszyły się, nagrodzone ZŁOTYM MEDALEM Międzynarodowych Targów POLAGRA 2010, piece serii PK. Piece konwekcyjne z naparowaniem i sondą termiczną serii PK, oferowane przez KROMET, to wszechstronne urządzenia, umożliwiające prowadzenie procesu obróbki termicznej w bezpiecznych i higienicznych warunkach. Dzięki zastosowaniu innowacyjnych rozwiązań technicznych, gwarantują doskonałe rezultaty we wszystkich rodzajach obróbki termicznej, począwszy od pieczenia, poprzez smażenie, grillowanie, duszenie, do gotowania w parze i regeneracji potraw. Piece serii PK są przeznaczone jako podstawowe wyposażenie małych i średnich obiektów gastronomicznych oraz jako urządzenia uzupełniające w dużych kuchniach. Ponad 50-letnie doświadczenie firmy KROMET w projektowaniu profesjonalnych urządzeń do termicznej obróbki żywności to najlepsza gwarancja ich wysokiej jakości. Solidna, trwała i przemyślana konstrukcja zapewniająca długi okres użytkowania, higieniczne wnętrze oraz czytelny i przyjazny w obsłudze elektroniczny panel, pozwalający na intuicyjne i sprawne sterowanie parametrami pracy, sprawiają, iż przygotowanie dużej ilości potraw w krótkim czasie nie stanowi najmniejszego problemu nawet dla początkującego kucharza.
Optymalny przepływ powietrza dzięki odpowiednio wyprofilowanym łopatkom wentylatora z autorewersem, gwarantujący równomierny rozkład temperatur w komorze, funkcja naparowania oraz sonda pomiarowa, precyzyjnie kontrolująca temperaturę wewnątrz potraw, pozwalają na perfekcyjną obróbkę mięs, drobiu, ryb czy warzyw. Przy zachowaniu wszelkich walorów smakowych potraw, można w nich prowadzić jednocześnie obróbkę różnych potraw, bez obawy o przenikanie zapachów na poszczególnych poziomach. Zbigniew Kurleto, uznany w branży mistrz kucharski, zaprezentował walory nowych pieców w praktyce i przygotowywał lunch dla zaproszonych gości; oczywiście wszystkie dania przygotowane były przy użyciu prezentowanych w tym czasie urządzeń firmy KROMET.
Piece konwekcyjne marki KROMET to oszczędność czasu, produktów i energii oraz możliwość spełnienia najbardziej wyszukanych kulinarnych oczekiwań nawet najbardziej wymagających klientów.
Wszystkich zainteresowanych nową ofertą pieców, KROMET zaprasza do Centrum Techniki Kulinarnej przy ul. Racjonalizacji 5, w którym znajduje się stała ekspozycja wyrobów firm Grupy Dora Metal. Październik jest miesiącem dni otwartych w Centrum, w trakcie których pracownicy firmy będą prezentować, doradzać i proponować optymalne rozwiązania z zakresu technologii kuchennej i nie tylko. Godziny otwarcia Centrum: 8.30- 17.00.

|
Fabryka Maszyn i Urządzeń Gastronomicznych Kromet Sp. z o.o.
ul. Pocztowa 30
66-600 Krosno Odrzańskie
centrala:
+48 (68) 383 52 73
+48 (68) 383 52 48
fax: +48 (068) 383 54 61
e-mail: sekretariat@kromet.com.pl
|
Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.
|