Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
24.04.2025
czwartek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Grill Kamado
expondo
Artykuły spożywcze
Pizzola
Cukiernia M&K
Debic
Barry Callebaut
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Nowe produkty i usługi
12 prostych sposobów na świetne dania z frytek

Frytki - jedno z najpopularniejszych dań na świecie. Potrawa uniwersalna - wszędzie, we wszystkich krajach, dla każdego. Jedzą je nastolatki, studenci, pędzący wiecznie biznesmeni, ale i smakosze w najlepszych i najdroższych restauracjach.

Stanowią dodatek lub są "istotą" posiłku. Same w sobie nie są zbyt wymyślne - ot, pokrojony w słupki ziemniak i usmażony. Ani to wykwintne, ani, co teraz stanowi argument wielkiej wagi, zdrowe.

A jednak frytka frytce nie jest równa. Aby była chrupiąca i wytwornie smakowała, nawet wybrednemu klientowi – przy jej przyrządzaniu niezbędne okazuje się zastosowanie pewnych czynności.

Firma McCain jest największym producentem frytek na świecie, dążącym do ciągłej rozbudowy i zdobywania nowych rynków. Misją firmy jest dostarczanie produktów o niezmiennie najwyższej jakości, poznanie i zrozumienie rynku, zapewnienie najnowszych rozwiązań technicznych i agrarnych. Ustawiczne wprowadzanie na rynek innowacyjnych produktów oraz obsługa klienta na najwyższym poziomie.

W tym celu McCain stworzył broszurę Jak najlepiej przyrządzić frytki, która jest materiałem wspierającym prezentacje produktów przeprowadzane przez doradców gastronomicznych McCain w punktach gastronomicznych. Dokładne stosowanie się do zawartych w niej zaleceń gwarantuje wyeliminowanie zasadniczych problemów z jakością produktu końcowego.

12 sposobów Jak najlepiej przyrządzać frytki:

  1. Nigdy nie rzucaj opakowania. Połamane frytki, to mniejsza liczba porcji.
  2. Zawsze smaż frytki głęboko zamrożone, bezpośrednio po wyjęciu z zamrażarki.
  3. Rozgrzej olej do 175 stopni C i kontroluj ją od czasu do czasu termometrem, by utrzymać ten poziom.
  4. Wsyp ostrożnie frytki do koszyka, wypełniając go maksymalnie do połowy.
  5. Ustaw czas smażenia zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  6. Delikatnie wstrząśnij koszykiem po ok. 20 sekundach od rozpoczęcia smażenia.
  7. Po usmażeniu frytek odsączaj olej przez maksymalnie 10 sekund.
  8. Aby uzyskać najlepszą jakość frytek, podawaj je w ciągu 5 minut od usmażenia. Nigdy nie smaż ponownie.
  9. Aby nakładać równe porcje używaj zawsze łopatki do frytek
  10. .

  11. Codziennie filtruj olej usuwając z niego zanieczyszczenia. Uzupełniaj olej do wskazanego poziomu.
  12. W czasie smażenia nie zostawiaj frytownicy bez nadzoru.
  13. Gdy frytownica nie jest używana, wyłącz ją. Podczas przerw zmniejszaj temperaturę do 120 stopni C.

Jak widać prosta z pozoru czynność – przygotowanie frytek - jest w istocie procesem, którego poszczególne etapy wymagają odpowiedniej wiedzy, aby w efekcie otrzymać doskonałe frytki.




McCain Poland
Chociwel 25
57-100 Strzelin
tel. (071) 39 57 100
fax. (071) 39 57 101
e-mail: mccainpoland@mccain.pl
www.mccainfoodservice.pl

Gastrona.pl

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.

 


 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Rational Robvita Robot - Coupe LabelFresh Cukiernia M&K Debic Barry Callebaut iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak CompArt International Naczynia Polska Baziółka Gros Frogut
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000