Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
Smoker
LabelFresh
Chef Mate
Grill Kamado
expondo
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Cukiernia M&K
Debic
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Hello Coffee
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Nowe produkty i usługi
iVario Pro od Rational - nowa klasa wydajności dla profesjonalnej kuchni


iVario Pro ustanawia nowe standardy w profesjonalnej kuchni. System gotowania, który zachwyca inteligentnymi funkcjami i zużywa o 40% mniej energii niż tradycyjne patelnie uchylne i zwykłe patelnie. Ma on nawet o 20% wyższą wydajność, a dzięki opcji bezobsługowego gotowania pod ciśnieniem jest do 35% szybszy w porównaniu do gotowania bez użycia ciśnienia. iVarioBoost, inteligentny system zarządzania energią, zapewnia dokładne temperatury w kadzi i precyzyjnie je reguluje. Dzięki iZoneControl kadź można nawet podzielić na maksymalnie cztery strefy, dzięki czemu użytkownik może gotować różne potrawy jednocześnie, z opóźnieniem i w różnych temperaturach. Ergonomia wyznacza również nowe standardy: nogi o regulowanej wysokości, kadź o zimnych bookach i zaokrąglone rogi urządzenia zwiększają bezpieczeństwo pracy.
 


Produktywność, elastyczność i prostota to cechy charakteryzujące nowy iVario Pro, wyjaśnia Maciej Wroński, dyrektor zarządzający Rational w Polsce. Opatentowany system grzewczy iVarioBoost oparty jest na ceramicznych elementach grzejnych, które są mocno przymocowane do odpornej na zarysowania podstawy kadzi i równomiernie rozmieszczone. iVario Pro nagrzeje się do 200°C w czasie krótszym niż 2,5 minuty i ma wystarczającą moc, aby przygotować około 30 kg gulaszu w około. 15 minut. Dzięki temu iVarioBoost jest 4 razy szybszy niż konwencjonalna technologia. Ponadto nie ma spadku temperatury po dodaniu zimnego płynu, takiego jak na przykład śmietana. iVarioBoost niemal równie szybko odbiera energię, zapobiegając przywieraniu lub gotowaniu się delikatnych potraw, takich jak pudding ryżowy. Maciej Wroński dodaje: To maksymalna moc i wyjątkowa precyzja.
 


Precyzja zapewniona jest przez iCookingSuite, inteligencję kulinarną w iVario Pro. Czujniki wykrywają ilość i stan potraw i odpowiednio regulują parametry gotowania, aby osiągnąć pożądany rezultat bez konieczności wykonywania wielu czynności przez użytkownika. iVario Pro eliminuje potrzebę ciągłego sprawdzania i monitorowania. Tak jak w przypadku AutoLift, który automatycznie podnosi przygotowane składniki na przykład ugotowany makaron, wyjaśnia Maciej Wroński. Jednocześnie koncepcja obsługi jest nowa i użytkownik może wybrać tryby pracy dla mięsa, ryb, drobiu lub przystawek lub metody przygotowania potraw, takie jak patelnia lub frytownica. Oszczędza to czas szkolenia i nauki.
 
iZoneControl zapewnia również większą elastyczność, ponieważ iVario Pro można teraz podzielić na aż cztery strefy, które mogą mieć dowolny kształt i rozmiar. Nowy system gotowania zrewolucjonizował również codzienne czynności rutynowe. Dzieje się tak, ponieważ nic nie przywiera do dna kadzi, a dzięki temu urządzenie jest łatwe do mycia, często w ciągu dwóch minut. Różne warianty montażu, takie jak zawieszanie na ścianie lub na kółkach, sprawiają, że nowe urządzenie jest niezwykle elastyczne.
 


iVario Pro 2-S z dwiema kadziami jest idealny do restauracji lub jako dodatkowe urządzenie w cateringu i kantynach pracowniczych. Dwa jednokadziowe systemy do gotowania o pojemności 100 lub 150 litrów są nowymi pracownikami w branży gastronomicznej. Całą linię uzupełnia jeszcze iVario 2-XS, który jest idealny do restauracji od 30 posiłków.

Wszystkie urządzenia RATIONAL są teraz dostępne u dealerów RATIONAL. W ramach MORE Tour 2020 firma Rational zademonstruje możliwości urządzeń multifunkcyjnych w formie webinarów z rejestracją przez portal rational-online.com, ale także podczas pokazów na żywo. Terminy i liczne lokalizacje będą również dostępne na stronie internetowej.

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robot - Coupe Rational Robvita Smoker LabelFresh Cukiernia M&K Debic Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Gastromix Heinz Polska Matlix Elmak Naczynia Polska Baziółka Gros Frogut Alumast HAGEA Kocham Wodę Metro-Catering-System Internorga
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000