Polski producent sosów Fanex, wprowadził na rynek zupełnie nową recepturę – Musztardę ze smażoną cebulką z dodatkiem octu jabłkowego. Produkt nie zawiera konserwantów. Sos jest już dostępny w sprzedaży hurtowej dla konceptów gastronomicznych oraz sieci handlowych.
Nowe Musztarda ze smażoną cebulką od Fanex, to dodatek spożywczy oparty o naturalne składniki. Jej niepowtarzalny zbalansowany smak to zasługa oryginalnej receptury oraz specjalnie wyselekcjonowanego gatunku gorczycy. Musztarda bez konserwantów charakteryzuje się gładką, jednolitą i kremową konsystencją. Jej lekko ostry smak, dopełniony jest dodatkiem smażonej cebulki oraz podkreślony przez dodatek octu jabłkowego.
Musztarda ze smażoną cebulką może stanowić znakomity dodatek do dań z ryb słodkowodnych, tak popularnych w polskiej kuchni. Sos przyda się również do zaostrzenia smaku pieczonych mięs i gotowanych na parze warzyw. Dzięki swojej konsystencji odpornej na obróbkę termiczną, doda charakteru wielu potrawom – zarówno tym na zimno, jak i na ciepło.
Obecnie produkt dostępny jest w 1-kilogramowych butelkach (tzw. czarne tuby Fanex) i skierowany jest do szeroko rozumianej gastronomii oraz całego rynku HoReCa. Producent w przyszłości nie wyklucza jego wprowadzenia także do sprzedaży detalicznej.
Dzięki badaniom laboratoryjnym oraz licznym test-panelom producenta, nowy sos posiada wysokie walory smakowe, które zostały docenione przez profesjonalnych kucharzy współpracujących z marką Fanex.
– Wierzymy, że nowa Musztarda ze smażoną cebulką spotka się z dużym zainteresowaniem ze strony branży gastronomicznej. Produkt sprawdzi się świetnie zarówno jako samodzielny dodatek do szybkich dań w konceptach bistro, jak również jako wysokiej jakości baza do bardziej złożonych sosów w wykonaniu profesjonalnych szefów kuchni – mówi Piotr Kubiczek, Dyrektor Handlowy w firmie Fanex.
Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.