Bezglutenowa, hipoalergiczna, w 100% naturalna, bez konserwantów, lekkostrawna i bardzo pożywna. Z jej drobnych, perłowych granulek można przygotować pyszne placki, wrapy, a nawet desery. Tapioka Nawodniona, bo taką nazwę nosi ten produkt, w szybkim czasie zyskała uznanie ekspertów kulinarnych i zachwyciła konsumentów swoimi walorami zdrowotnymi i nie tylko.
Tapioka Nawodniona wytwarzana jest ze skrobi (mączki) pozyskiwanej z bulw manioku jadalnego, zapomnianego warzywa, które w kuchni brazylijskiej stanowi podstawę żywienia. Produkt ten to idealne rozwiązanie w przypadku tworzenia dań dietetycznych czy dla alergików.
Tapioka nie zawiera glutenu i cholesterolu, a co ważne jest lekkostrawna i hipoalergiczna.
Firma
PANEGARA jako producent
Tapioki Nawodnionej zaprezentowała swoją najnowszą ofertę na
22. Międzynarodowym Targom Gastronomicznym EuroGastro, które odbyły się w dniach od
21 do 23 marca 2018 roku w Warszawie. Podczas trzech dni targowych wszyscy zwiedzający stoisko
KOALA mogli poznać zalety i korzyści wynikające z zastosowania w swojej kuchni
Tapioki Nawodnionej. Pokaz przygotowania gotowych placków do nadziewania na różne sposoby udowodnił, że w zaledwie 5 minut można zrobić wyjątkowe danie i zaskoczyć gości nowym menu.
Tapioka Nawodniona to produkt, który jest nawodniony, co oznacza, że nie wymaga tak jak zwykła mąka z manioku użycia wody. Dzięki niej w błyskawiczny i łatwy sposób przyrządzimy proste, bezglutenowe, pożywne danie, bez użycia tłuszczu np. w formie pysznych placków, zamiast pieczywa. Sam sposób smażenia jest niesamowity. Wsypujemy granulki na zimną patelnię. Granulki po chwili sklejają się tworząc placek gotowy do odwrócenia na drugą stronę. Nadzienie dobieramy wg swoich smakowych upodobań, na słodko, na słono lub pikantnie.
Potwierdzeniem wysokiej jakości oraz oryginalności tego produktu jest otrzymanie
Nagrody Głównej w konkursie Na
Najlepszy Produkt Targów EuroGastro 2018.
Tapioka Nawodniona została nagrodzona w kategorii
Żywność i napoje dla Gastronomii.
Na bazie placka z
Tapioki można zrobić nieograniczoną ilość wersji pysznego, zdrowego i pożywnego dania. Nie tylko na obiad, ale także na śniadanie lub na deser! Polecamy proste i sprawdzone przepisy z wykorzystaniem
Tapioki Nawodnionej, jakie możemy znaleźć na stronie firmy
PANEGARA, a są to m.in.:
PANEGARA jest właścicielem brandu
KOALA - jednej z najbardziej znanych, dynamicznie rozwijających się marek, kojarzonych z niepowtarzalnym smakiem wartościowych, nie modyfikowanych genetycznie, świeżych i odżywczych owoców, dodatków do potraw, a także innych, gotowych produktów do bezpośredniego spożycia.
KOALA powstała w Portugalii i już od ponad 20 lat cieszy się stałym wzrostem zaufania konsumentów w Europie i na Świecie. W ofercie
KOALA znajdują się produkty kuchni międzynarodowej, m.in. bogate w smaku owoce egzotyczne, w formie najwyższej jakości przecierów, owoców w zalewie, brazylijskie specjały takie jak palmito, tapioka oraz zdrowe, tłoczone na zimno z pestek dyni i winogron oleje nierafinowane. Jakość produktów
KOALA jest stale kontrolowana i potwierdzana przez regularne testy oraz certyfikaty. Testowane są zarówno składniki jak i gotowe produkty zanim trafią do konsumentów, tak więc wysoka jakość i świeżość produktów jest podstawą DNA firmy
KOALA.
Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.