Zgrana załoga prowadzona przez doświadczonego szefa kuchni, nie zawsze jest wystarczającym czynnikiem, aby zapewnić oczekiwany sukces w gastronomii. Nowoczesne kuchnie coraz bardziej przypominają laboratoria. Innowacyjne i niezawodne urządzenia są niezastąpioną pomocą dla pracowników na różnych etapach ich pracy.
Idealnym rozwiązaniem dla kuchni wydającej kilkaset posiłków dziennie będą
kotły warzelne Kromet. Za ich pomocą są Państwo w stanie jednorazowo przygotować (gotować, podgrzać) sporą ilość płynnego produktu. Duży zawór spustowy umożliwia bardzo szybkie przelanie zupy do innego naczynia np. termosu, co usprawnia pracę w kuchni. Niezwykłą wygodę dadzą również specjalne zawory, które pozwalają na bezpośrednie napełnienie kotła zimną lub gorącą wodą. Dla bezpieczeństwa pracowników na kuchni urządzenie to zostało wyposażone w manometr i zawór bezpieczeństwa, aby ciśnienie w wewnątrz kotła było zawsze odpowiednie. W rezultacie w Państwa restauracji będzie można szybko podać większą liczbę dań oszczędzając nie tylko pieniądze, ale również sporą ilość czasu i energii.
Co więcej, podwójna warstwa komory grzewczej niweluje do zera możliwość przypalenia produktów, tzw. grzanie pośrednie. Stal nierdzewna, z której wykonane są
kotły warzelne Kromet jest nie tylko odporna na korozje, ale także na działanie kwasów, co ułatwia czyszczenie i utrzymanie kotła w nieskazitelnym stanie. Dennice kotła wykonane są z polerowanej stali nierdzewnej 316L.
W szerokiej ofercie marki
Kromet znajdą Państwo również
patelnie elektryczne i gazowe. Umożliwiają one przygotowywanie wielu potraw w krótkim czasie, w nieporównywalnie prostszy sposób niż na tradycyjnych patelniach. Czas wydawania dań do klientów to ważny czynnik, który ma wpływ na ocenę lokali gastronomicznych. Dlatego warto jest zainwestować w urządzenia, które usprawnią pracę w kuchni.
Patelnie elektryczne i gazowe Kromet są wyposażone w zawory pozwalające na szybkie napełnienie zimną lub gorącą wodą bezpośrednio do patelni. Przechył patelni do 45° znacznie ułatwia ściąganie z niej potraw i dodatkowo ułatwia czyszczenie trudniej dostępnych elementów. Dzięki dużej mocy można szybko przygotować potrawy, które wymagają bardzo dobrego wysmażenia. Wszystkie patelnie
Kromet są wykonane z wysokogatunkowej stali nierdzewnej, która jest nie tylko odporna na korozje ale również na działanie kwasów.
Firma
Kromet to 60-letnie doświadczenie w produkcji profesjonalnych maszyn i urządzeń gastronomicznych. Jej produkty zostały stworzone w oparciu o ciągłe badanie potrzeb rynku i wymogów klientów. Konstruktorzy marki
Kromet dbają o to by projekt i funkcjonalność ich wyrobów pozwalały na przyjemną i sprawną pracę w zatłoczonej kuchni. Wybierając profesjonalne rozwiązania gastronomiczne
Kromet mają Państwo pewność, że produkty te są najwyższej jakości, spełniają normy bezpieczeństwa i są niezbędną inwestycją, która bez wątpienia bardzo szybko się zwróci.
|
Kromet Sp. z o.o.
ul. Pocztowa 30
Krosno Odrzańskie 66-600
tel.: 68 383 53 24
fax: 68 383 54 58
e-mail: handlowy@kromet.com.pl |
Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.