Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
20.04.2024
sobota
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Rational
Robot - Coupe
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Cukiernia M&K
Debic
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Nowe produkty i usługi
Innowacyjny  Bufet Premium Cold wśród najlepszych na targach HORECA 2016


KOMAT jako czołowy producent mebli i urządzeń ze stali nierdzewnej nieustannie poszerza swoją ofertę o coraz to nowsze i bardziej innowacyjne produkty. Powstają one z dokładną starannością o każdy najmniejszy szczegół. Prezentowany przez firmę Bufet Premium Cold podczas Międzynarodowych Targów HORECA w Krakowie, otrzymał nagrodę w konkursie na Najlepszy Produkt dla Hotelarstwa i Gastronomii.

Bufet Premium Cold należy do rodziny Bufetów Premium w całości zaprojektowanych i wyprodukowanych przez firmę KOMAT. Bufety Premium to kompleksowa oferta, w skład której poza bufetem chłodniczym (Bufet Premium Cold) wchodzą bufet grzewczy (Bufet Premium Hot) oraz bufet neutralny (Bufet Premium Neutral). Są to samodzielne bufety przyścienne z możliwością zestawiania ich w dowolnej kombinacji w zależności od potrzeb. Oprócz ustawienia przyściennego możliwe jest m.in. zestawienie bufetów centralnie i tym samym stworzenie niezależnego bufetu w formie wyspy.

Podczas trzech dni krakowskich targów HORECA na stoisku firmy KOMAT można było zapoznać się z kompleksową ofertą mebli i urządzeń ze stali nierdzewnej dla gastronomii. Odwiedzający targi mogli porozmawiać na temat funkcjonalności i ergonomii systemu masterBAR, który czyni pracę barmana szybszą i bardziej wydajną. Dużym zainteresowaniem cieszył się również mobliny bar składany – speedBAR, którego walory estetyczne oraz ułatwiające użytkowanie rozwiązania konstrukcyjne spotkały się z wielką aprobatą.

W tym roku obok pozostałych produktów największe emocje budził chłodniczy Bufet Premium Cold, który zyskał uznanie jury otrzymując nagrodę główną w konkursie na Najlepszy Produkt Targów HORECA w kategorii Wyposażenie hotelu. Nie jest to pierwsza wygrana tego produktu. W 2014 roku Bufet Premium Cold został nagrodzony w Konkursie na Najlepszy Produkt Międzynarodowych Targów Gastronomicznych EuroGastro oraz Złotym Medalem MTP podczas targów Polagra w Poznaniu.

Konstrukcja bufetu oparta jest o autorskie rozwiązania firmy KOMAT. Zastosowany w bufecie System Premium Cold pozwala na utrzymanie niskich temperatur nie tylko przy powierzchni blatu, ale również na półkach. Jest to możliwe dzięki zastosowaniu wymuszonego obiegu powietrza: zimne powietrze wydobywające się z parownika prowadzone jest tunelem, z którego kierowane jest pod powierzchnię blatu oraz pod wpływem ciśnienia tłoczone jest do drugiej części tunelu, z którego wydostaje się na zewnątrz kierując chłód na półki. Poprzez działanie grawitacyjne zimne powietrze kieruje się ku dołowi, chłodząc tym samym powierzchnie położone niżej. Dodatkowo parownik schładza powierzchnię blatu od spodu, dzięki czemu niwelujemy straty temperatury, gwarantując tym samym ekonomiczność działania bufetu. Niestosowany dotychczas podział na strefy chłodzenia to gwarancja stworzenia w strefie bufetu odpowiedniego mikroklimatu do podawania posiłków.

Szeroki wybór materiałów daje nieograniczone możliwości projektantom oraz pozwala na dopasowanie bufetu do pozostałych elementów wystroju wnętrza. Linia Bufetów Premium to nie tylko gwarancja przechowywania potraw w odpowiedniej temperaturze, ale również doskonała forma prezentacji bogatego asortymentu dań, napojów i innych produktów.

Wszystkich zainteresowanych produktami firmy Komat  zapraszamy na stronę www.komat.com.pl
Komat Mieczysław Kozłowski
Romanowo Dolne 105
64-704 Romanowo Dolne
tel.: 67 255 98 20-21
fax: 67 255 98 22
e-mail:komat@komat.com.pl
www.komat.com.pl

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Rational Robvita Robot - Coupe LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000