Sposób na doskonałe pierogi to przede wszystkim odpowiednie ciasto. Farsz i dodatki dobiera się według własnego uznania, jednak sekret najlepszych pierogów tkwi w oryginalnym i tradycyjnym cieście. Takie może Państwu zapewnić Pizzola – producent szerokiej gamy mrożonych ciast.
Przygotowanie ciasta do pierogów – dla wielu osób to niełatwe zadanie. Proporcja składników oraz ich rodzaj i jakość to często tajemnica mam czy babć. Dzięki nowemu produktowi linii Pizzola nawet młodzi adepci sztuki kulinarnej świetnie poradzą sobie z przygotowaniem ulubionego dania. Ten niespotykany produkt to Ciasto do pierogów, który jest już dostępny w ofercie gastronomicznej. Podobnie jak w przypadku innych wyrobów linii Pizzola, wystarczy ciasto rozmrozić, uformować wałkiem, wyciąć odpowiedni kształt pierożków, napełnić farszem i ugotować. Efekt przerasta oczekiwania – dania są pyszne, powtarzalne, trudno cokolwiek zepsuć.
Składniki:
Mąka pszenna, woda, margaryna, olej roślinny uniwersalny, sól.
Sposób przygotowania do spożycia:
Ciasto rozmrażaj w opakowaniu lub przykryte miską albo talerzem (by nie obeschło) w temperaturze pokojowej około 5 godzin. Rozmrożone ciasto chwilę zagnieć podsypując uprzednio blat (lub stolnicę) mąką. Następnie ciasto podziel na 4 części. Trzy części przykryj folią spożywczą (zapobiegnie to wysuszeniu się ciasta), a czwartą część rozwałkuj na posypanej mąką stolnicy/stole/blacie. Za pomocą szklanki wykrój z rozwałkowanego ciasta koła. Na każde wykrojone kółko ciasta nałóż mniej więcej łyżeczkę farszu (ciasto jest elastyczne i dobrze się rozciąga, zatem wskazane jest nałożenie sporej ilości farszu). Zlep końcówki koła, uważając by nie zrobić dziurek w cieście. Zwróć uwagę, by nie zostawić nie do końca zlepionych części (grozi to rozklejeniem się pieroga podczas gotowania). Gotuj pierogi we wrzącej wodzie. Kiedy wypłyną na powierzchnię wody, gotuj je jeszcze przez około 2 minuty.
Produkt surowy, mrożony do obróbki termicznej.
Przechowywać w temperaturze -18°C.
Termin przydatności do spożycia – 12 miesięcy.
Już od kilkunastu lat marka Pizzola proponuje Państwu Proste rozwiązania. Swoją ofertę kieruje do odbiorców szukających oszczędności oraz niezmiennie dobrej jakości. Dzięki zastosowaniu produktów z linii Pizzola ograniczą Państwo koszty personelu, znacznie skrócą czas oczekiwania klienta na zamówienie i zaoferują niepowtarzalny smak ciasta.
Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.