Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
28.04.2024
niedziela
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Debic
Cukiernia M&K
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Nowe produkty i usługi
Urządzenie do gotowania żywności metodą SOUS VIDE firmy Hendi


Firma Hendi, wychodząc naprzeciw oczekiwaniom swoich klientów, wprowadza na rynek nowe urządzenie, pozwalające przygotować potrawy metodą SOUS VIDE. Dzięki zastosowaniu tego urządzenia, każdy restaurator będzie mógł stworzyć wyjątkowe i zaskakujące
w smaku danie.


Urządzenie do gotowania żywności metodą SOUS VIDE firmy Hendi pozwala na przygotowanie potraw, które w efekcie są soczyste, delikatne oraz zdrowsze w porównaniu z daniami przyrządzanymi tradycyjnymi metodami.

Technika SOUS VIDE polega na gotowaniu produktów w szczelnie zamkniętych wcześniej workach próżniowych. Produkty w woreczkach umieszczone są w kąpieli wodnej w kontrolowanej temperaturze - poniżej 100°C (np. małokrwisty stek przygotowywany jest w temp. 58-64°C,
w czasie od 1 do 4 godzin). Dzięki pakowaniu próżniowemu podczas gotowania naturalna struktura żywności nie jest uszkadzana, a co za tym idzie, zmniejsza się redukcja produktu wyjściowego. Gwarantuje to stałą i wysoką jakość przygotowywanych dań. SOUS VIDE ogranicza również kurczenie się żywności, dzięki czemu nie traci się gramatury produktu, a tym samym potrawa jest bardziej soczysta.

Żywność gotowana w SOUS VIDE w zamkniętych próżniowo workach nie traci również aromatu ani wartości odżywczych, zachowuje witaminy, enzymy i naturalne soki, pozostaje delikatna
i soczysta. Metoda SOUS VIDE pozwala na wydłużenie czasu przygotowania potrawy tak, by zwiększyła ona swą miękkość, przy jednoczesnym zachowaniu jej doskonałego smaku.

Zaletą urządzenia SOUS VIDE firmy Hendi jest precyzyjny termostat, pracujący z dokładnością do 0,5°C. Umożliwia on łatwe i idealne przygotowanie żywności - średniokrwisty stek przygotowywany tą metodą będzie ugotowany równomiernie na całej powierzchni.

Urządzenie SOUS VIDE firmy Hendi pozwala oszczędzać czas i zmniejszyć nakład pracy personelu kuchni. Przy odpowiednich ustawieniach, działanie urządzenia nie wymaga dużego zaangażowania personelu. Oznacza to bezproblemowe i wygodne gotowanie.
Żywność można bowiem przygotować wcześniej, przed godzinami szczytu w restauracji. Przyprawy i marynaty dodaje się wcześniej do przygotowanych produktów, aby żywność je wchłonęła i by zachować soczystość oraz aromat potraw.
Z uwagi na fakt, że podczas gotowana ma miejsce pasteryzacja, potrawy przygotowanej metodą SOUS VIDE w odpowiedni sposób, można przechowywać znacznie dłużej niż żywność przygotowaną w sposób tradycyjny. Po przygotowaniu i późniejszym schłodzeniu potrawy, można przechowywać ją w temperaturze 2°C nawet 3 tygodnie.

 Informacje o urządzeniu:

  • solidne wykonanie
  • całość wraz z pokrywą wykonane ze stali nierdzewnej
  • pokrywa z uszczelką silikonową oraz wentylem odpowietrzającym
  • sterowanie cyfrowe
  • precyzyjna regulacja temperatury co 0,5°C (45-95°C)
  • kran spustowy
  • 6 przekładek wewnątrz pojemnika na wodę
  • wymiary: 33x60x30 cm

Sugerowana cena 2499 zł netto.

  

Więcej informacji o produktach i ofercie Hendi znajdą Państwo na stronie: www.hendi24.pl


HENDI Polska Sp. z o.o.
ul. Magazynowa 5
62-023 Gądki
e-mail: info@hendi.pl
www.hendi24.pl

Sekretariat:
tel. 61 658 70 00
Dział Handlowy:
tel. 61 658 70 12, -13, -14, -16, -17

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robot - Coupe Rational Robvita LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Gastromix Heinz Polska Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000