Żywność gotowana w SOUS VIDE w zamkniętych próżniowo workach nie traci również aromatu ani wartości odżywczych, zachowuje witaminy, enzymy i naturalne soki, pozostaje delikatna
i soczysta. Metoda
SOUS VIDE pozwala na wydłużenie czasu przygotowania potrawy tak, by zwiększyła ona swą miękkość, przy jednoczesnym zachowaniu jej doskonałego smaku.
Zaletą urządzenia SOUS VIDE firmy
Hendi jest precyzyjny termostat, pracujący z dokładnością do 0,5°C. Umożliwia on łatwe i idealne przygotowanie żywności - średniokrwisty stek przygotowywany tą metodą będzie ugotowany równomiernie na całej powierzchni.
Urządzenie SOUS VIDE firmy Hendi pozwala
oszczędzać czas i zmniejszyć nakład pracy personelu kuchni. Przy odpowiednich ustawieniach, działanie urządzenia nie wymaga dużego zaangażowania personelu. Oznacza to
bezproblemowe i wygodne gotowanie.
Żywność można bowiem przygotować wcześniej, przed godzinami szczytu w restauracji. Przyprawy i marynaty dodaje się wcześniej do przygotowanych produktów, aby żywność je wchłonęła i by zachować soczystość oraz aromat potraw.