|
|
Cutter firmy Robot - Coupe niezbędny w każdej gastronomii
| |
| |
Cutter firmy Robot – Coupe to urządzenie idealne do szybkiego siekania, przygotowywania drobnego farszu, zawiesin, musów, rozdrabniania i ugniatania, zapewniające otrzymanie w ciągu kilku minut doskonałej jakości produktu końcowego. Jednak o tym jak urządzenie sprawdza się w praktyce i w jaki sposób ułatwia pracę w kuchni najlepiej świadczą opinie użytkowników.
|
|
O Cutter firmy Robot – Coupe zapytaliśmy jednego z najbardziej doświadczonych szefów kuchni – Pana Zbigniewa Łęgowskiego, który swoje zdolności kulinarne prezentował na niejednym konkursie.
Od kwietnia tego roku w Warszawie przy ulicy Surowieckiego 10c Pan Zbigniew prowadzi własną restaurację o nazwie Spiżarnia. W restauracji można rozsmakować się w kuchni międzynarodowej, łączącej w sobie tradycyjne polskie dania z delikatnym akcentem kuchni śródziemnomorskiej.
Gastrona.pl: Niedawno otworzył Pan własną restaurację… Proszę powiedzieć, czy wyposażając kuchnię w sprzęt gastronomiczny od razu wziął Pan pod uwagę zakup Cuttra firmy Robot – Coupe. Czy według Pana Cutter to niezbędne urządzenie do prowadzenia gastronomii? |
Zbigniew Łęgowski: Cutter firmy Robot – Coupe posiadam już od kilku lat i tylko dlatego nie musiałem kupować go otwierając restaurację. Jednak gdybym nie miał tego urządzenia bez wahania zakupiłbym je do mojego lokalu. Uważam, że jest niezbędny w każdej gastronomii.
Gastrona.pl: Na rynku istnieje wiele firm oferujących urządzenia gastronomiczne. Proszę powiedzieć, dlaczego spośród nich wybrał Pan akurat urządzenie marki Robot – Coupe?
Zbigniew Łęgowski: Powiem krótko – jest niezniszczalny. Można w nim rozdrobnić prawie wszystko.
Gastrona.pl: Jakie zastosowanie Cutter ma w Pana kuchni? W jaki sposób ułatwia on przygotowywanie posiłków?
Zbigniew Łęgowski: Moja R2 jest bardzo pomocna w przygotowywaniu dań takich jak: pasztety czy tatar wołowy. Pozatym owe urzadzenie jest bardzo proste w obsłudze i czyszczeniu. Dzięki niemu znacznie skracam czas produkcji dań.
Gastrona.pl: W jaki sposób dowiedział się Pan o tym urządzeniu i jego zaletach?
Zbigniew Łęgowski: W 2006r. brałem udział w prezentacji tego urządzenia. Potem wypożyczyłem Cutter na okres świąteczny i wówczas odkryłem wszystkie jego zalety. |
|
|
Gastrona.pl: Czy uważa Pan, że Cutter jest wart swojej ceny?
Na pewno jest droższy od niektórych, podobnych urządzeń dostępnych na rynku, ale biorąc pod uwagę jego żywotność i wszechstronne zastosowanie śmiało mogę powiedzieć, że warto zapłacić trochę więcej za lepszej jakości sprzęt.
Gastrona.pl: Czy innym właścicielom i szefom kuchni poleciłby Pan to urządzenie?
Jak najbardziej i z pełną odpowiedzialnością, ponieważ sprawdza się rewelacyjnie. Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.
|
Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl Zapoznaj się z regulaminem. |
|
|
|