| |
Bez czystej kuchni nie ma mowy o dobrej opinii restauracji. W tym miejscu higiena jest najwyższym priorytetem. Czystość w miejscu przyrządzania potraw zawsze obowiązuje – to od tego zależy bezpieczeństwo zarówno spożywających jak i przygotowujących posiłki.
Aby mu sprostać Kärcher oferuje urządzenia, akcesoria i środki czyszczące niezbędne do utrzymania odpowiedniej higieny kuchni i sal restauracyjnych, w tym także powierzchni ze stali nierdzewnej, piekarników i podłóg.
Czyszczenie gorącą parą – tłuszcz nie ma żadnych szans! (DE 4002)
Strumień gorącej pary pozwala usunąć oporny, zapieczony brud, tłuszcz oraz kamień osadowy pozostawiając powierzchnie higienicznie czyste. Parownica DE 4002 doskonale sprawdza się w restauracyjnej kuchni. Dzięki bogatemu wyposażeniu skutecznie czyści różne powierzchnie - od drobnych elementów np. armatury, poprzez piekarniki, okapy, po duże powierzchnie - podłogi, flizy czy okna.
Czyszczenie podłóg – duży wachlarz możliwości (BR 40/10 C Adv)
Zasilana sieciowo szorowarka BR 40/10 C Adv skutecznie czyści podłogi i odsysa brudną wodę w tym samym przejściu roboczym. Gdy mamy do czynienia z naprawdę uporczywymi zanieczyszczeniami, można wyłączyć funkcję odsysania, co pozwoli na dłuższe działanie środka czyszczącego i szczotki na powierzchnię.
Nowa linia środków czyszczących – do każdego rodzaju powierzchni
Kärcher wprowadza na rynek nową linię środków do czyszczenia ręcznego: do czyszczenia podłóg, sanitariatów, powierzchni szklanych czy różnego rodzaju powierzchni. Wszystkie produkty charakteryzują się świeżym delikatnym zapachem, są przyjazne dla środowiska i nie zawierają alergenów.
Na całą gamę nowych produktów składają się:
- czerwona linia środków CA 10 o konsystencji żelu do dogłębnego czyszczenia sanitariatów oraz czerwona linia środków CA 20, używanych do codziennej konserwacji sanitariatów (środki te efektywnie usuwają wapień i osady z mydła oraz wszelkie typowe dla sanitariatów zabrudzenia, nie pozostawiając śladów smug i zacieków)
- środek CA 30 do czyszczenia różnego rodzaju powierzchni (blatów, szafek czy parapetów) (usuwa resztki jedzenia, plamy po tłuszczu, nikotynie, kawie, ślady po butach i obcasach)
- biała linia środków CA 40, uzywanych do czyszczenia szelkich szklanych i plastikowych powierzchni (skutecznie usuwa ślady po palcach, kurz, zanieczyszczenia emisyjne, mineralne czy tłuste plamy)
- zielona linia środków CA 50 stworzona do czyszczenia podłóg.
Zamiatarką ręczną szybciej (KM 70/20 C)
Na restauracyjnych podjazdach, tarasach i dziedzińcach wewnętrznych, wszędzie tam, gdzie do tej pory używano miotły i zmiotki, kompaktowa zamiatarka ręczna radzi sobie doskonale. Śmieci zbierane są bezpośrednio do pojemnika. Stosowanie tej zamiatarki opłaca się już na powierzchniach od 200m2.
Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.
|