Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
Smoker
LabelFresh
Chef Mate
Grill Kamado
expondo
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Cukiernia M&K
Debic
BOBOQ POLAND
Elmak
Baziółka
Hello Coffee
Secpol
Nektar Natura
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Nowe produkty i usługi
Wyspa kuchenna z modułami grzewczymi MOSAICO od TECNOINOX


Restauratorzy coraz częściej zmagając się z wysokimi kosztami personelu i mediów rezygnują ze stworzenia wydajnego i funkcjonalnego wyposażenia kuchennego. Tradycyjne rozwiązania nie zdają egzaminu, a z drugiej strony nie wszystkie innowacje, które mogą obniżyć koszty warto stosować z uwagi na zbyt długi czas zwrotu inwestycji. Co zatem będzie odpowiednie dla naszego projektu restauracyjnej kuchni?
 
 
Funkcjonalność wyposażenia danego obiektu jest równie ważna, jak też wydajność. Z tego względu istotnym kosztem stałym w gastronomii jest cena najmu metra kwadratowego. Więc im mniej metrów na cześć technologiczną przy zachowaniu jej funkcjonalności i wydajności tym mniejszy i tańszy lokal możemy wynająć, jednocześnie zwiększając przestrzeń dla gości. Doświadczenie właścicieli lokali pokazuje, że im mniejszy lokal tym trudniej wykonać dobry projekt technologii gastronomii o dużej wydajności.
 


W odpowiedzi na potrzeby klientów, firma TECNOINOX wprowadziła nowoczesne rozwiązanie dla tych inwestorów, którzy nie mają zbyt wiele miejsca na kuchni, a chcieliby być elastyczni, co do zróżnicowanej obróbki termicznej. Wszystko to umożliwia nowa linia specjalnych modułów grzewczych MOSAICO. Charakteryzują się one głębokością 45 cm, co doskonale komponuje się z gamą Tecno74/700, tworząc bardziej zwarte i racjonalnie zorganizowaną wyspę kuchenną. Moduły MOSAICO dzięki swoim nietypowym wymiarom 400x450mm mogą zostać połączone również ze standardowymi liniami 700 i 900 dając kompaktowe wyspy kuchenne o głębokości od 115cm do 135cm.
 
 
 
MOSAICO oferuje pełną elastyczność zestawień i zapewnia funkcjonalność na najwyższym poziomie w niewielkich przestrzeniach. Prasowane blaty i zbiorniki z zaokrąglonymi krawędziami i dużymi wnękami, wyposażone w zabezpieczenia przeciwprzelewowe, minimalizują wnikanie zanieczyszczeń oraz ułatwiają mycie urządzeń. Solidne i trwałe płyty wykonane ze stali nierdzewnej AISI 304 i grubości 1,5mm w lini 700 oraz 2mm w lini 900. Szef kuchni ma do dyspozycji duże moce i może liczyć na doskonałe rezultaty pod względem równomierności obróbki cieplnej. Moduły MOSAICO świetnie sprawdzą się w restauracjach a la carte, niewielkich hotelach i pensjonatach oraz szkołach kulinarnych.
 
 
Zalety te zostały także docenione przez komisję Konkursu na Najlepszy Produkt dla Hotelarstwa i Gastronomii Targów HORECA/GASTROFOOD 2019, w którym to linia grzewcza MOSAICO otrzymała Nagrodę Główną w kategorii Wyposażenie i urządzenia gastronomiczne.
 
 
TECNOINOX to włoska firma produkcyjna, która oferuje szeroką gamę kuchni modułowych i profesjonalnych pieców konwekcyjno-parowych dla branży gastronomicznej. Od ponad 30 lat TECNOINOX kontroluje cały cykl produkcyjny, aby zapewnić najwyższa staranność i jakość. Począwszy od arkusza blachy, a skończywszy na gotowym produkcie. Ponadto gwarantuje terminowe i niezawodne usługi w zakresie aktywnego wsparcia sprzedaży, gwarancji i pomocy posprzedażowej. Wszystkie urządzenia TECNOINOX są wykonane zgodnie z przepisami prawa. Potwierdzenie tego są szeroko zakrojone testy, które przechodzi każde urządzenie przed opuszczeniem fabryki, czego efektem jest bezawaryjność produktów TECNOINOX, która wynosi 99%. Firma daje również 3 letnią gwarancję. W Tecnoinox około 80 najlepiej sprzedających się produktów jest gotowych do dostawy w zaledwie 48 godzin.
 
Tekst: Marta Zagórska
Zdjęcia: TECNOINOX
 
Więcej informacji na www.tecnoinox.it

TECNOINOX
33080 Porcia (PN) - ITALY
Via Torricelli 1
tel.: 537 978 777
e-mail: tecnoinox@tecnoinox.it
www.tecnoinox.it

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Rational Robvita Robot - Coupe Smoker LabelFresh Cukiernia M&K Debic Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska Baziółka Gros HAGEA Kocham Wodę Metro-Catering-System Internorga InEwi Firelight Glass Goblet – sprzedaż hurtowa sztućców
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000