Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
22.10.2024
wtorek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Debic
Cukiernia M&K
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Nowe produkty i usługi
Włoskie kawy - po jakie warto sięgnąć?
Jakie kawowe smaki królują we Włoszech?


Włochy to dla wielu stolica kawy. To do włoskich portów spływały pierwsze importowane z całego świata kawy, które stamtąd rozchodziły się na całą Europę, odciskając na włoskiej kulturze kawowe piętno. Wiele osób twierdzi, że włoska kawa jest najlepsza, a z całą pewnością powie Wam tak każdy Włoch.

Przez wiele lat włoskie palarnie dyktowały ciemny styl palenia ziarna, z którego parzono gęste i wyraźne w smaku espresso. Dziś nawet włosi idą z duchem czasu i palą kawę nieco jaśniej, pozwalając jej rozwinąć swoje skrzydła i pokazać smaki, które wskazują na jej owocową proweniencję.

Tradycyjne włoskie palarnie 

W ofercie Coffeedesk znajdziecie włoskie kawy z najbardziej znanych i klasycznych włoskich palarni. Wśród nich są marki takie jak Illy czy Lavazza, które do dziś cieszą się dużą popularnością. Warto jednak sięgnąć po palarnie, które wychodzą nieco poza schemat klasycznej włoskiej kawy i pozwalają sobie na nieco fantazji.

Nowoczesne włoskie palarnie

Arcaffe

Arcaffe to palarnia kawy o niemal stuletniej historii, która może pochwalić się dbałością o najwyższą jakość. W 1996 roku Arcaffe założyło CSC Italy czyli Certified Specialty Coffee Association, potwierdzając swoją pozycję palarni poszukującej wyłącznie najlepszych ziaren.

Arcaffe oferuje swoją flagową mieszankę Romę jako produkt, który oddaje hołd klasycznym włoskim smakom, ale bez kompromisów w kwestii jakości. Każda kawa w mieszance jest wypalona osobno, aby finalny efekt w filiżance był harmonijną symfonią smaków kaw z różnych regionów.

Le Piantogioni del Caffe

Le Piantagioni del Caffe to włoska palarnia, która w swojej ofercie posiada zarówno 100 % Arabiki jak i mieszanki z Robustą, które idealnie sprawdzą się w ekspresie kolbowym lub automatycznym. Wiele kaw z tej palarni posiada certyfikat jakości CSC, który świadczy o tym, że ziarno jest bardzo wysokiej klasy, a jego podróż z plantacji aż do filiżanki jest poddawana ścisłej kontroli jakości.

W ofercie Le Piantogioni del Caffe znajdziecie także bezkofeinową kawę pod espresso, dla wszystkich, którzy chcą cieszyć się smakiem kawy, bez efektu pobudzenia.

Gardelli Specialty Coffees

W samym Rzymie kawiarnie, które oferują kawę specialty można policzyć na palcach jednej ręki, Włosi naprawdę kochają espresso, ale Rubens Gardelli, mistrz świata w paleniu kawy, stara się dostarczać nie tylko wyborne ziarna pod espresso, ale także wyjątkowe kawy pod metody alternatywne. Jeśli chcecie spróbować włoskiej kawy w przelewie, to kawa Gardelli Specialty Coffees to idealny wybór.

Gardelli posiada w swojej ofercie wyjątkowe espresso - Cignobianco czyli autorską interpretacje na temat idealnego espresso, w którym znajdziecie nuty czekolady, migdałów, kremlu i śliwek. Oprócz tej klasycznej mieszanki znajdziecie także wyjątkowe kawy wypalone w średnim stopniu, które sprawdzą się dobrze pod postacią espresso, ale także w metodach przelewowych.
 

Artykuł sponsorowany    

 

 

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Rational Robvita Robot - Coupe LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000