Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
24.04.2024
środa
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Debic
Cukiernia M&K
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Nowe produkty i usługi
Wirtualna kasa fiskalna - rewolucja w gastronomii


Każdy, kto otwierał restaurację stanął przed wyborem między klasyczną kasą rejestrującą, a systemem POS opartym o drukarkę fiskalną. Zwykła kasa fiskalna, która jest kilkukrotnie tańsza od systemu POS niestety nie sprawdzi się w 95% konceptów restauracyjnych - ma problem z wystawieniem faktury, nie potrafi podzielić się wynikami o obrotach czy zarządzać całym obiegiem rachunku klienta. Tak prosta czynność, jak zmiana menu czy cen w klasycznej kasie wymaga nie lada gimnastyki, choć w tego typu biznesie stanowi podstawową operację.

Systemy gastronomiczne dają szerokie możliwości, ale cena drukarki, monitora POS, tabletów i oprogramowania wymaga potężnych nakładów finansowych na start, a wdrożenie i nauka takiego rozwiązania trwa często tygodniami.  Alternatywą dla biznesów gastronomicznych jest funkcjonalny i dopasowany kosztowo do każdego typu gastronomii system oparty o fiskalną kasę wirtualną.


iPOS pocket - mobilna kasa wirtualna na terminalu płatniczym

System oparty o kasę wirtualną na terminalu płatniczym

Kasa wirtualna to forma oprogramowania fiskalnego (aplikacji), która zainstalowana na terminalu płatniczym w pełni zastępuje klasyczną, sprzętową kasę czy drukarkę fiskalną. Taki wielofunkcyjny terminal może być po prostu mobilnym, w pełni funkcjonalnych rozwiązaniem fiskalno-płatniczym lub działać jako drukarka fiskalna będąca elementem większego systemu. Przykładem takiego rozwiązania 2w1 jest iPOS pocket. To jak dotąd pierwsza i jedyna kasa wirtualna posiadająca homologację do stosowania w sektorze gastronomii i hotelarstwa.

Mały, mobilny kasoterminal skrywa w sobie ogromne możliwości - zarejestruje sprzedaż, przyjmie gotówkowe i bezgotówkowe formy płatności, wydrukuje paragon, fakturę, a także wyślę zamówienie na kuchnię. Dodatkowo wszystkie dane o sprzedaży wyśle na komputer czy smartfona właściciela restauracji. Oprócz kasy wirtualnej w ofercie iPOS znajduje się także stacjonarny kasoterminal z dotykowym ekranem 10” i wbudowanym terminalem płatniczym.

Urządzenia mogą działać jako samodzielne kasoterminale, lub stanowić element większego systemu, który został zaprojektowany z myślą o gastronomii.

Dla mobilnego kelnera i do foodrtucka

iPOS pocket, to rozwiązanie typu “mobilny kelner” i „mobilny dostawca”. Zastosowanie w tym przypadku terminala płatniczego jest największą innowacją. Kieszonkowy terminal z dotykowym ekranem i klawiaturą potrafi więcej niż nieporęczny kelnerski tablet, który jest większy, nie potrafi przyjąć płatności kartą, wydrukować rachunku, paragonu czy faktury od razu przy stoliku.


System oparty o kasę wirtualną na terminalu, daje możliwość łatwego zarządzania całym obiegiem rachunku klienta

Dzięki kasie wirtualnej na terminalu obsługa na jednym urządzeniu przyjmie zamówienie, wyśle je na kuchnię, rozliczy płatność kartą lub gotówką, wydrukuje dowód zakupu. Jeśli restauracja będzie korzystać z kilku kasoterminali, wszystkie mogą ze sobą współpracować, dając możliwość zarządzania całą salą. W przypadku zamówień realizowanych w dowozie, dostawca będzie mógł wykorzystać pocketa jako przenośne urządzenie fiskalno-płatnicze. Operacje ze wszystkich urządzeń przydzielonych pracownikom będą widocznie na stacjonarnym POSie, który stanowi „centralę”, dzięki czemu manager może kontrolować pracę zespołu. Właściciel restauracji otrzyma natomiast szczegółowe dane dotyczące obrotów, rankingów sprzedaży, marżowości i stanów magazynu. Będzie mógł także kontrolować pracę poszczególnych członków załogi.


Kasa wirtualna iPOS może być elementem większego systemu gastronomicznego, pozwalającego na obsługę wszystkich procesów niezbędnych w gastronomii

System jest elastyczny kosztowo i funkcjonalnie, dlatego sprawdzi się w biznesie gastronomicznym każdej wielkości - zarówno w foodrtucku, kawiarni jak i w restauracji z obsługą kelnerską i dowozami. W mobilnej budce z lodami czy u „panu kanapce” wystarczy jeden, kieszonkowy iPOS pocket. W bistro czy cukierni przyda się smart+ z większym ekranem i zdjęciami produktów. Lokale o większych potrzebach skorzystają natomiast z funkcji współpracy kasoterminali mobilnych ze stacjonarnymi.


Kasa wirtualna już za 89 zł/mies

System iPOS jest alternatywą dla drogich rozwiązań POS oraz możliwością uwolnienia się od ograniczeń przestarzałych technologicznie kas fiskalnych. Wyposażenie biznesu w branży HoReCa wymaga ogromnych nakładów finansowych. Oferta iPOS została zaprojektowana tak, aby zapewnić elastyczność kosztową i maksimum oszczędności na starcie.


Mobilny iPOS pocket to idealny kompan do pracy w terenie

Kasoterminal - zarówno stacjonarny jak i mobilny to 2w1 - rozwiązanie fiskalne i terminal. Nie trzeba zatem dzierżawić terminala u osobnego dostawcy i ponosić z tego tytułu dodatkowych kosztów. Urządzenia iPOS mają wbudowaną łączność GSM z transferem danych wliczonym w cenę na cały okres użytkowania, a to kolejna oszczędność. Restaurator może także wybrać jedną z 3 taryf przeznaczonych dla gastronomii - im wyższy plan taryfowy, tym więcej funkcji gastronomicznych i możliwości daje system. Między planami można się dowolnie przełączać w zależności od potrzeb.


iPOS oferuje także kasoterminal z 10” ekranem

Największą ekonomiczną korzyścią jest jednak możliwość wynajmu kasy wirtualnej. Przedsiębiorca nie musi kupować kasoterminala - może korzystać z niego za niewielką miesięczną opłatą - już za 89 zł/mies. W tę cenę wliczona jest również analityka i system do zdalnego zarządzania.
 
Więcej informacji na stronie www.ipos.pl
iPOS SA
ul. Klimczaka 1 (kl. F, piętro 4)
02-797 Warszawa
tel.: 22 307 37 47
e-mail: pomoc@ipos.pl
www.ipos.pl

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robvita Robot - Coupe Rational LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Gastromix Heinz Polska Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000