Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Selgros Cash&Carry...
Specjalne oferty p...
Czy na Konkursy Ku...
Świętuj międzynaro...
Nowy przetarg na k...
Zmarła Kamila Bars...
Paweł Oszczyk w ze...
Wędzarnia grill pr...
Eksperci na tropie...
Wdrażamy najnowocz...
Restauracje Atelie...
Focus Hotels otwor...
LSI Software S.A. ...
XXIII obrady Loży ...
Rozwiązania NEXT L...
Rada programu S...
Marketing internet...
Karta win w restau...
Re-otwarcie flagow...
Loża Ekspertów pro...
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
KALETA Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
RATIONAL
Smoker
Hello Coffee
M&M Gastro
Caffetea
Komat
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Hello Coffee
Secpol
Iglotex
Nektar Natura
Uzdrowisko Wysowa S.A....
Menos
Caffetea
Sokołów
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Informacje biznesowe
Wędzarnia grill profesjonalny marki SMOKER


SMOKER to marka urządzeń, służących do obróbki termicznej produktów spożywczych. Grille wędzarnie typu SMOKER charakteryzują się tym, że źródło ognia (temperatury) jest poza częścią do grillowania, bbq (z ang. grill, to styl pieczenia, gdzie mięso i ryby są wędzone oraz dymione) lub wędzenia. Firma ta istnieje już na rynku od 2000 roku i wciąż zaskakuje swoich klientów coraz to nowszymi urządzeniami. 
 
Pierwsze wyprodukowane przez markę SMOKER grille wędzarnie do biznesu to King oraz Queen. Bogate doświadczenie oraz praktyka wynikająca z obsługi imprez, uczestnictwa w licznych konkursach, pozwoliły na stworzenie nowszego sprzętu, który spełni oczekiwania wymagających klientów. I tak powstały modele dostosowane do potrzeb indywidualnych użytkowników:
jak i do pracy zarobkowej, obsługi masowych, dużych imprez:
 
 
Osiągnięcia:
 
W marcu 2004 roku na targach GASTROEXPO w Gdańsku, organizowanych przez Międzynarodowe Targi Gdańskie, grill wędzarnia do biznesu Queen marki SMOKER otrzymała medal oraz zdobyła pierwsze miejsce za najlepsze innowacyjne urządzenie do gastronomii.
 
 
W maju 2004 roku grill wędzarnia do biznesu King marki SMOKER wygrywa w konkursach na targach przetwórstwa i produktów żywnościowych Polfood, Mleczna Rewia, Ferma drobi, organizowanych przez Międzynarodowe Targi Gdańskie. Zdobywa również Puchar w konkursie Mercurius Gedanensis za wysoką jakość produktu w kategorii Maszyny i urządzenia dla przemysłu żywnościowego.
 
W 2005 roku grille wędzarnie do biznesu z grupy SMOKER King oraz Queen na targach Polfish organizowanych przez Międzynarodowe Targi Gdańskie, ponownie zdobywają najważniejsze wyróżnienie a mianowicie Puchar w konkursie Mercurius Gedanensis za wysoką jakość produktu.

 
Od 2000 roku grille wędzarnie SMOKER uczestniczą we wszystkich ważniejszych imprezach związanych z grillowaniem, bbq w kraju i za granicą. Używane są przez reprezentacje narodowe do treningów, wykorzystywane są również do obróbki termicznej w trakcie zawodów:
 
Mistrzostwa Świata i Europy:
  • 2004 r. – Mistrzostwa Europy (WBQA) – Talin – Estonia.
  • 2005 r. – Mistrzostwa Świata (WBQA) – Balaton – Węgry.
  • 2006 r. – Mistrzostwa Świata (WBQA) – Wrocław – Polska.
  • 2010 r. – Mistrzostwa Świata – Bruksela – Belgia.
  • 2011 r. – Mistrzostwa Świata (WBQA) – Gronau – Niemcy.
  • 2012 r. – Mistrzostwa Świata (WBQA) – Torhout – Belgia.
  • 2012 r. – Jack Daniels Mistrzostwa Świata (KBCS) – Lynchburg – USA.
  • 2013 r. – Jack Daniels Mistrzostwa Świata (KBCS) – Lynchburg – USA.
  • 2014 r. – Mistrzostwa Europy (WBQA) – Polska.
Imprezy Krajowe:
  • Eliminacje do Mistrzostw Polski BBQ – miasta w Polsce.
  • Mistrzostwa Polski BBQ – Szklarska Poręba.
  • Sielawa – Stare Jabłonki.
  • Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś – Pułtusk.
  • Mistrzostwa Świata w Piłce Siatkowej – Stare Jabłonki.
  • Festiwal Smaku – Gruczno.
  • Mistrzostwa Polski w Podawaniu Baraniny – Ustroń.
  • Mistrzostwa Polski w Grillowaniu Amatorów – Czarna Woda.

 
SMOKER posiada również swoją reprezentację oraz przedstawicieli, którzy zajmują się promowaniem polskich produktów takich jak: ryby oraz mięsa wołowe i wieprzowe. Biorąc udział w licznych konkursach wymieniają się doświadczeniami, a także utrwalają wiedzę dotyczącą grillowania, bbq, wędzenia. Oprócz tego kultywują i wdrażają tradycyjne oraz regionalne produkty. Opracowują własne przepisy i receptury, które są nagradzane licznymi wyróżnieniami i nagrodami.
 

Firma SMOKER, poza produkcją i dystrybucją swoich urządzeń, prowadzi też liczne szkolenia i pokazy:
  • z zakresu przygotowania produktów do grillowania, do bbq oraz wędzenia – peklowania, marynowania;
  • z zakresu obróbki termicznej w szczególności wędzenia różnymi metodami – na zimno, na ciepło, na gorąco, na gorąco z podpiekaniem;
  • wdrażania produktów do kart menu – receptury i praktyka w przygotowaniu;
  • z zakresu logistyki, obsługi dużych imprez – czyli umiejętność wydawania dużej ilość porcji w jak najkrótszym czasie, wykorzystując minimalną niezbędną ilość osób do obsługi przy niskich kosztach.
 
Dodatkowo, SMOKER dysponuje sprzętem i urządzeniami, które pozwalają na obsługę dużych masowych imprez. Przeszkolona i doświadczona kadra w obsłudze urządzeń marki SMOKER jest w stanie w ciągu 3–4 godzin wydać ok. 20 tys. porcji podczas dużej imprezy (rekord – 43 tysiące porcji).
 
Dużą zaletą produktów firmy SMOKER jest to, że nie potrzebują one zasilania elektrycznego, gazu, a jedynie drewno opałowe. Pozwala to na przeprowadzenie imprez w trudnym terenie np. starówki miast, plaże, łąki, las.
 
 
SMOKER to produkcja i dystrybucja urządzeń w Polsce, Belgii i Niemczech. Ponadto, marka ta prowadzi szkolenia z zakresu obsługi urządzeń, przygotowania produktów do obróbki termicznej – peklowania, marynowania, wędzenia oraz obróbki termicznej metodą bbq. Co więcej, SMOKER umożliwia także kompleksową organizację imprez – rocznic, imprez integracyjnych z opcją nauki wędzenia, grillowania, urodzin, imienin, poprawin itp. Istnieje również możliwość wypożyczenia sprzętu do wędzenia i grillowania.
 
Do tej pory marka SMOKER wyprodukowała 15 urządzeń służących do grillowania i wędzenia gwarantujących zdrowe ekologiczne żywienie oraz doskonałą jakość potraw. Projektanci tego sprzętu dbają przede wszystkim o ich wielofunkcyjność, solidność budowy, mobilność (konstrukcja łatwa do transportu), sprawność (wydajność w czasie), a także niezależność. Ważna jest też dla nich higiena pracy i ekologia, rozumiane jako łatwość w utrzymaniu czystości.
 
Więcej informacji na www.smoker.com.pl
Smoker
Narutowicza 42/1
81-436 Gdynia
tel.: 58 354 73 05
tel.kom.: 607 221 623
e-mail: grill@smoker.com.pl
www.smoker.com.pl
Zobaczcie Państwo :
 
Grill - Wędzarnia mobilna King
Grill - Wędzarnia mobilna Prince
Grill - Wędzarnia mobilna Queen
Grill - Wędzarnia mobilna KS-1-400
Grill - Wędzarnia mobilna KS-2-400
Grill - Wędzarnia mobilna KS-3-500
SMOKER
Ekologiczne grille - wędzarnie typu SMOKER
Grille - Wędzarnie firmy Smoker
Grill - Wędzarnia mobilna King
Szynka z dzika, polędwica wieprzowa i kotleciki jagnięce wędzone z grilla Smoker
Grille – wędzarnie na miarę Twoich potrzeb
 
Grill - Wędzarnia mobilna Queen
Grill - Wędzarnia mobilna Prince
Grill - Wędzarnia mobilna KS-1-400
Grill - Wędzarnia mobilna KS-2-400
Grill - Wędzarnia mobilna KS-3-500
Sposoby wędzenia i peklowania
Pstrąg, łosoś i węgorz - ryby wędzone
Kiełbasa wiejska, szynka wieprzowa i piersi drobiowe
Rodzaje drewna do wędzenia
Prawidłowy proces wędzenia - sposoby wędzenia ryb
 

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: PAPSTAR KALETA Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska RATIONAL Robvita Pizzola Robot - Coupe Smoker Matlix Hello Coffee M. Ferber Wypożyczalnia Sprzętu Cateringowego Iglotex Lemonia Sokołów Menos Steinberg EasyFairs Poland - Targi w Krakowie Gaspol Gorbi M&M Gastro Werner & Mertz Barson Belfood Secpol LMS Online Sp. z o.o. Watersystem Reinex CTK Doram Barry Callebaut
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000