Sprawia, że żywność pozostaje dłużej świeża, a produkty docierają do klienta w nienaruszonym stanie nie tracąc na jakości i wyglądzie. Umożliwia bezpieczne i higieniczne pakowanie dań zapewniające wysoki komfort pracy. Taka jest właśnie najnowsza maszyna M-C-S MAP TSS 125 firmy Metro-Catering-System. Zalety tego urządzenia docenili eksperci kulinarni przyznając nagrodę w konkursie na najlepszy produkt EuroGastro 2018.
Coraz częściej dostawcy opierają swoją produkcję na nowoczesnych technologiach takich jak Modyfikowana Atmosfera Pakowania (MAP), która gwarantuje konsumentom dłuższy termin przydatności do spożycia, bezpieczeństwo, higienę, a co za tym idzie, również zdrowie. Proponowana przez firmę
Metro-Catering-System innowacyjna metoda pakowania MAP to nic innego jak zastąpienie w opakowaniu naturalnego powietrza gazem lub mieszanką gazów, np. azotu i dwutlenku węgla. MAP sprawia, że żywność pozostaje dłużej świeża, a producentom żywności zapewnia dostęp do szerszej grupy konsumentów i większego rynku zbytu. Proces ten idealnie sprawdza się w przypadku dań gotowych, mięs, wędlin, kiełbas, nabiału, warzyw czy owoców. Produkty zapakowane metodą MAP zachowują wysoką jakość przez dłuższy czas oraz docierają do klienta w nienaruszonym stanie nie tracąc na jakości i wyglądzie.
Do działania technologii MAP potrzebne są, oprócz mieszanki gazów również odpowiednie urządzenie, opakowanie, folia bądź wieczko. Półautomatyczna maszyna
M-C-S MAP TSS 125 z oferty
Metro-Catering-System to idealne rozwiązanie w przypadku, gdy mamy żywność pakowaną w atmosferze ochronnej. Urządzenie oferuje trzy tryby pracy: zgrzewanie, próżnia + gaz (MAP), SKIN oraz 10 programów pakowania. Dodatkowo przystosowane jest do wielofunkcyjnych matryc umożliwiających zgrzanie nawet kilku różnej wielkości opakowań wykonanych z tworzyw typu PP, PET, papier itd.
Maszyna
M-C-S MAP TSS 125 doskonale sprawdza się w gastronomii, firmach cateringowych oraz na produkcji. Jej zalety są nieocenione wszędzie tam, gdzie potrzebna jest profesjonalna, niezawodna maszyna o prostej obsłudze. Dania gotowe przygotowane w odpowiedni sposób i zapakowane na maszynie
M-C-S MAP TSS 125 w MAP można dostarczać do placówek handlowych rozszerzając w ten sposób zasięg swojej działalności o sprzedaż detaliczną. Z pewnością pozwoli to na zwiększenie sprzedaży wyrobów oraz poprawienie rentowności firmy.
Zalety pakowania w MAP na maszynie M-C-S MAP TSS 125:
- dłuższy okres przydatności do spożycia bez środków konserwujących
- wysoka jakość produktów
- mniej odpadów
- większe możliwości sprzedaży
- higieniczne, hermetyczne i atrakcyjne opakowania
- bardzo szeroki wybór opakowań
- większa wydajność produkcyjna oraz niższe koszty produkcji.
Korzyści wynikające z zakupu maszyny
M-C-S MAP TSS 125 mogli poznać wszyscy, którzy w dniach od
21 do 23 marca 2018r. odwiedzili
Międzynarodowe Targi Gastronomiczne EuroGastro. Wysoką jakość tego urządzenia docenili także eksperci kulinarni, którzy przyznali firmie
Metro-Catering-System nagrodę główną w konkursie na
najlepszy produkt EuroGastro 2018 w kategorii
Sprzęt i akcesoria dla cateringu.
Co więcej, maszyna
M-C-S MAP TSS 125 jest wyposażona w bardzo precyzyjne czujniki odpowiadające za sprawdzanie stopnia próżni oraz ilości gazu, które jednocześnie automatycznie regulują ich poziom. Gwarantuje to niskie zużycie gazu oraz wysoką jakość pakowania. Pomimo dużej wydajności i pokaźnych rozmiarów matrycy wymagane napięcie do zasilania tego urządzenia to 220V.
Rozwiązania
Metro-Catering-System umożliwiają firmom gastronomicznym dotarcie do klientów poza dotychczasowy obszar ich działalności. Oprócz korzyści finansowych, czyli sprzedaży zewnętrznej, dają również możliwość zareklamowania swoich produktów poprzez obecność na sklepowych półkach. Klient, który ma możliwość zakupu i spróbowania wyrobów cateringowych poprzez zakup detaliczny z pewnością dotrze do wytwórcy, aby skosztować z wyjątkowych wyrobów u źródła.
Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.