 |
 |
Pizza na cienkim spodzie z kulki mrożonej Pizzola
| |
Nawet najlepsze składniki i najbardziej wyszukane dodatki nie gwarantują udanej pizzy jeśli ciasto do pizzy nie będzie spełniało oczekiwań klientów. Jak zadbać o wysoką jakość ciasta? Jak zagwarantować powtarzalność formy, gramatury i smaku, a przy tym wszystkim zminimalizować czas oczekiwania klienta na gotowe danie? Pizzola – producent ciast mrożonych i spodów do pizzy udowadnia, że spełnienie wszystkich warunków jest możliwe.
Ciasto mrożone do pizzy PIZZOLA – sprawdź dlaczego warto skorzystać z oferty:
- Ciasto do pizzy w kulkach i gotowe placki do spodów różnych grubości i średnic, pozwalają zaspokoić oczekiwania każdego klienta. Ciasta cechuje najwyższa jakość.
- Wieloletnie doświadczenie i korzenie w ojczyźnie pizzy – Włoszech.
- Stała, niezmienna, najwyższa jakość. Ograniczenie do minimum problemów z jakością mąki (im większa partia mąki w jednej dostawie tym stabilniejszy produkt – zakład produkcyjny zamawia jednorazowo wiele ton tego surowca).
- Skrócenie do minimum czasu oczekiwania klienta restauracji na zamówioną pizzę. Czas od zamówienia do podania przy zamówieniu pizzy na grubym spodzie wykonanej na placku gotowym wynosi ok. 10 min a na cienkim ok. 5 min !
- W przypadku zamówień na telefon i dowozu pizzy ma to oczywiście kolosalne znaczenie.
- Brak konieczności inwestowania w drogi sprzęt do produkcji ciasta. Pieniądze zaoszczędzone na zakupie mieszarki można przeznaczyć na zakup plackarki. Plackarka z kolei wyeliminuje konieczność zatrudnienia wykwalifikowanego pizzera i znacznie zwiększy wydajność.
- Uniezależnienie się od kwalifikacji personelu i znaczne obniżenie związanych z tym kosztów.
- Zmniejszenie powierzchni magazynowej i produkcyjnej.
- Czystość na zapleczu, eliminacja zapylenia mąką.
- Wyeliminowanie wielu czynności zw. z koniecznością zamawiania/kupowania, kontrolowania terminów przydatności i jakości, problemów z utrzymaniem właściwej rotacji magazynowej etc. półproduktów do produkcji ciasta.

Z tej samej mrożonej kulki ciasta mrożonego można uzyskać różnej jakości pizze poprzez:
- zmianę gramatury przez podział lub łączenie
- zmianę średnicy / grubości placka
- poprzez zastosowanie różnych parametrów wypieku (temperatura, udział % temperatury grzałek góra/dół pieca)
- wybór metody wyrobu placka: ręczna lub w plackarce
- wybór dodatków.
Ostateczny smak i wygląd pizzy zależy od ręki pizzera, dlatego dwie pracujące obok siebie pizzerie mogą pracować na tej samej kulce ciasta mrożonego i jednocześnie sprzedawać bardzo różniące się od siebie pizze.
Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.
|
Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl Zapoznaj się z regulaminem. |
|
|
|