Kawa to jeden z podstawowych artykułów spożywczych i najważniejszych towarów handlowych na świecie. Doskonale wiedzą o tym właściciele restauracji i kawiarni. Nie od dziś wiadomo bowiem, że klienci chętnie wracają do miejsc, w których podaje się wyśmienitą małą czarną.
W ostatnich latach zauważalny jest wzrost świadomości klientów, a co za tym idzie wzrost wymagań, jakie musi spełniać podawany w lokalu napój. Liczba amatorów, a idąc dalej koneserów i smakoszy kawy, wymusiła na restauratorach konieczność zaopatrywania się w towar najwyższej jakości, który będzie w stanie zadowolić nawet najbardziej wymagających.
Aby zagwarantować
powtarzalność smaku i aromatu, a jednocześnie
zachować szeroką gamę przyrządzanych kaw, niezbędne jest zaopatrywanie się w wyspecjalizowanych palarniach, takich jak np.
CafeMia.
CafeMia to palarnia zlokalizowana w okolicy Gdyni, posiadająca duże doświadczenie w przyrządzaniu kaw najwyższej jakości. Posiadana wiedza, technologia oraz piece o różnym stopniu zasypu, sprawiają, że produkt oferowany przez palarnię sprosta każdemu wyzwaniu.
Podstawową zaletą
CafeMia jest fakt, że
kawa palona jest dopiero po zamówieniu, dzięki czemu każdy klient otrzymuje towar świeży i aromatyczny. Do palenia wykorzystywana jest jedynie
najwyższej jakości kawa zielona.
Firma oferuje, oprócz kaw jednorodnych,
mieszanki kawowe przygotowane zarówno dla osób, które od dłuższego czasu mają styczność z wyśmienitą kawą, jak i dla tych, którzy dopiero zamierzają odkryć jej niesamowity świat.
Mieszanki komponowane są na indywidualne zamówienie klienta, a także zgodnie ze sprawdzonymi recepturami przygotowanymi przez palarnię. W szerokiej ofercie
CafeMia znajdują się także
kawy smakowe – aromatyzowane na ponad 40 sposobów, które sprawiają, że picie kawy dostarcza dodatkowych doznań smakowych.
Sam proces palenia kawy przebiega tu w sposób tradycyjny. Na każdym etapie kontrolowany jest przez wykwalifikowanych pracowników, którzy dokładają wszelkich starań, aby finalny projekt posiadał optymalną jakość i sprostał wymaganiom klienta.
Zamówiona kawa palona pakowana jest w torby z zaworem pozwalającym na redukcję w opakowaniu ciśnienia, które powstaje na wskutek uwalniania z ziaren kawy aromatycznych gazów, będących konsekwencją prażenia i reakcji chemicznych zachodzących w ziarnach po obróbce termicznej.
Wybierając kawy oferowane przez palarnię
CafeMia możemy być pewni, że zawsze otrzymamy produkt
świeży i najwyższej jakości, który zadowoli nawet najbardziej wymagających koneserów czarnego napoju.