Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
19.04.2024
piątek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Debic
Cukiernia M&K
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Nowe produkty i usługi
Naczynia kriogeniczne dla gastronomii


                                                   

Kucharze oraz pasjonaci kuchni molekularnej coraz chętniej korzystają z możliwości, jakie niesie za sobą ciekły azot. Jego właściwości stwarzają większe możliwości kulinarne, a dzięki naczyniom kriogenicznym firmy Cryogen, praca z nimi jest dziś o wiele łatwiejsza.

Kuchnia molekularna to sztuka gotowania, która w ostatnim czasie cieszy się dużą popularnością. Technika ta znalazła swoich zwolenników zarówno w Polsce jak i za granicą. Nieodłącznym elementem kuchni molekularnej jest wykorzystanie ciekłego azotu, który charakteryzuje się ekstremalnie niską temperaturą (-196°C).

Ciekły azot posiada wiele korzystnych właściwości, takich jak: 

  • jest gazem bezbarwnym
  • bezzapachowym
  • nietoksycznym 
  • chemicznie obojętnym.

Odkrycie możliwości wprowadzenia ciekłego azotu do sztuki kulinarnej, jako środka do zamrażania składników, dań gotowych, deserów czy napojów, otworzyło nowe perspektywy rozwoju gastronomii.

Dla pasjonatów ciekłego azotu, firma Cryogen przygotowała szeroką ofertę naczyń kriogenicznych i kontenerów transportowych, dedykowanych profesjonalnej gastronomii.

Zainteresowanie tą gałęzią gotowania przyczyniło się do powstania nowego kierunku zwanego kriogastronomią, w którym wykorzystywany jest głównie ciekły azot.

Stosowanie ciekłego azotu wymusza użycie specjalistycznych pojemników do transportu i jego przechowywania. Służą do tego tzw. naczynia kriogeniczne nazywane też naczyniami Dewara lub po prostu kontenerami na ciekły azot.

Naczynia kriogeniczne są to pojemniki metalowe (najczęściej aluminiowe), budową przypominające termosy. Wyposażone w wysokiej jakości izolację zapewniającą niskie straty parującego ciekłego azotu i bezpieczeństwo przy ich obsłudze.

                                                  

Firma Cryogen oferuje naczynia o różnych pojemnościach i do różnych zastosowań. W gastronomii najlepiej sprawdzają się naczynia należące do kategorii tzw. transportowej. Są to pojemniki o wzmocnionej konstrukcji, ekonomiczne, bez zbędnego wyposażenia wewnętrznego, łatwe i bezpieczne w obsłudze. Dostępne pojemności to: 10, 15, 20, 30, 35 i 50 litrów ciekłego azotu.

Nowoczesne rozwiązania, jakie proponuje Cryogen, ułatwiają kucharzom pracę z ciekłym azotem. Oprócz naczyń kriogenicznych na stanowisku pracy pomocne są też akcesoria, takie jak: pompy / lewary lub wózki / kołyski. Służą one do przemieszczania naczyń i wylewania azotu przez przechylanie.

Poza atrakcyjną ofertą asortymentową, Cryogen proponuje również bardzo korzystne i konkurencyjne ceny. Dodatkowo naczynia te są objęte 2-letnią gwarancją na jakość termoizolacji.

Dzięki użyciu specjalistycznych narzędzi, sztuka kulinarna staje się niezwykła i unikalna, a gotowanie to już coś więcej, niż tylko zwykłe przyrządzanie dań.


  CRYOGEN Jan Plich
43-424 Drogomyśl
ul. Modrzewiowa 4
tel./fax: 33 857 21 14
kom. 603 063 682
e-mail: cryogen@cryogen.pl
www.cryogen.pl

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Rational Robvita Robot - Coupe LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000