Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
26.04.2024
piątek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Rational
Robot - Coupe
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Cukiernia M&K
Debic
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Nowe produkty i usługi
Mobilny piec opalany drewnem – innowacyjny produkt dla branży gastronomicznej i doskonały pomysł na biznes


Oferta branży gastronomicznej jeszcze nigdy nie była tak zróżnicowana jak teraz. Konsumenci mają do wyboru tysiące gastronomicznych możliwości, które umożliwiają im spróbowanie różnego typu kuchni, nawet tej z najodleglejszych zakątków świata. Przedsiębiorcy w swoich pomysłach prześcigają się i co rusz powstają nowe punkty gastronomiczne, które oferują coś nowatorskiego. A co liczy się dla współczesnego konsumenta? Szybka obsługa i wysoka jakość. Czy to możliwe?

W ostatnich latach można zaobserwować ogromny wzrost popularności food  trucków (samochodów,  przyczep), z których serwowane są różnego typu dania. Na potrzeby food trucków powstają nawet specjalne  miejsca wydzielone z przestrzeni miejskiej.
 
 
Właściciele ciężarówek z jedzeniem starają się sprostać oczekiwaniom świadomego i ceniącego swój czas konsumenta. Jak widać wychodzi im to świetnie. W polskich miastach, kolejki pod restauracjami na kółkach można zaobserwować o każdej porze dnia. Potrawy pochodzące z polskich food  trucków są zdrowe, smaczne i coraz bardziej wyszukane. Już od dłuższego czasu największym faworytem, który najczęściej gości w food truck-owym  menu jest  hamburger. Czy to się zmieni?

Obserwując rynek chcieliśmy zaproponować ciekawy produkt i gotowy koncept biznesowy  wpisujący się w ogólnie panujący trend.  Miejsc, do których można dotrzeć  z wysokojakościowym menu  jest bardzo dużo. Gorzej z ofertą mobilnych rozwiązań, które mogłyby wykorzystać osoby chcące założyć mobilną gastronomię. Dostosowanie samochodu do gastronomicznej działalności jest czasochłonne i wymaga doświadczenia, a gotowych rozwiązań, które zapewniałyby najwyższą jakość serwowanych potraw jest niewiele, lub są bardzo drogie.  Postanowiliśmy zapełnić niszę i stworzyliśmy produkt, który spełni marzenie każdego, kto chciałby założyć własny mobilny gastronomiczny biznes – mówi Jakub Jędrkowiak, właściciel i pomysłodawca koncepcji mobilnego pieca opalanego drewnem.

Dodaje, że jego rozwiązanie to nie tylko produkcja i sprzedaż pieca, ale całościowy pomysł biznesowy pod nazwą Local Pizza Biznes. To program partnerski do,  którego mogą przystąpić wszyscy klienci po zakupie pieca i skorzystać z opracowanego know - how.
 
 
Każdy klient otrzyma od firmy pomoc  m.in. w zorganizowaniu dokumentacji do sanepidu, czy też możliwość odbycia szkolenia gastronomicznego, które poprowadzą osoby działające w branży gastronomicznej.

– Klienci otrzymają gotowe szablony według, których przygotują własną dokumentację do sanepidu,  a po ukończeniu warsztatów, każdy będzie mógł szybko przygotować najwyższej jakości pizzę z pieca opalanego drewnem. Podczas szkolenia zostaną również przedstawione różne możliwości wykorzystania pieca w prowadzeniu działalności. Nasza firma sama przeszła całą ścieżkę założenia biznesu gastronomicznego, uzyskaliśmy stosowane pozwolenia sanepidu, przeszliśmy szkolenia, wszystko po to by nasza wiedza pozwoliła naszym klientom błyskawicznie otworzyć gastronomiczny biznes – podkreśla Jakub Jędrkowiak.
 
 
Innowacyjne rozwiązanie pieca opalanego drewnem to niewątpliwie atrakcyjny pomysł na biznes. Wśród wielu atutów, najważniejszymi są niskie koszty inwestycji, możliwość zmian lokalizacji, szeroki wachlarz usług (obsługa imprez, catering), wydajność urządzenia (całodniowy koszt zużycia drewna to tylko 10 złotych!)

Realizacja każdego pomysłu wiąże się z inwestycjami, na które nie wszystkich stać. Dlatego, odpowiadając na potrzeby młodych przedsiębiorstw – firma udziela nieoprocentowanych pożyczek już od pierwszego dnia działalności nowych firm.

Oprócz bezpłatnego kredytu możemy także skorzystać z leasingu i innych form finansowania.

Dużą popularnością wśród osób zamierzających otworzyć własną firmę cieszą się dotacje na rozpoczęcie nowej działalności pozyskiwane z Urzędów Pracy lub środków unijnych. Jednak żeby ją uzyskać musimy przedstawić oryginalny pomysł na biznes i odpowiedni biznesplan. Dlatego firma również pomaga przyszłym przedsiębiorcom w przygotowaniu dokumentów i pozyskaniu wymarzonej dotacji.

Mobilny piec opalany drewnem jest całkowicie bezpiecznym  rozwiązaniem, posiada homologację, dzięki czemu jest pełnoprawnym uczestnikiem ruchu drogowego. Wykonany z najwyższej jakości komponentów gwarantuje niezawodność i bezpieczeństwo. Producent udziela gwarancji, dostęp do usług serwisowych w całej Polsce, oraz różne możliwości dostosowania nadwozia na potrzeby klienta.

Więcej informacji na www.localpizza.pl
GREEN STEAM Sp. z o.o. Sp.k.
ul. Dojazdów 250
32-010 Kocmyrzów
tel: +48 730 996 299
e-mail: biuro@localpizza.pl
www.localpizza.pl

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robvita Robot - Coupe Rational LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak CompArt International Naczynia Polska Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000