Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
Smoker
LabelFresh
Chef Mate
Grill Kamado
expondo
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Cukiernia M&K
Debic
BOBOQ POLAND
Elmak
Hello Coffee
Secpol
Belfood
Iglotex
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Nowe produkty i usługi
Mobilne rozwiązania dla gastronomii od firmy KOMAT


Współczesna gastronomia ma swoje miejsce nie tylko w kuchni. Eventy coraz częściej organizowane są w ogrodach, parkach, salach, stoiskach targowych. Kuchnia wychodzi do klienta, który jest zainteresowany tym jak przygotowywane jest jego zamówienie. Coraz większą popularnością cieszy się live cooking. Gotowanie staje się pewnego rodzaju show. Organizatorzy chcą urozmaicić swoje wydarzenia i często wynajmują w tym celu barmanów, baristów, czy kucharzy prezentujących swoje kulinarne umiejętności. To wszystko sprawia, że rośnie zapotrzebowanie na sprzęty, które będą mobilne, kompaktowe i łatwe w transporcie.
 
 
Chcąc sprostać wszelkim oczekiwaniom klientów KOMAT wprowadza na rynek nowoczesne mobilne urządzenia gastronomiczne. Mobilne urządzenia KOMAT ułatwią pracę i pozwolą na uatrakcyjnienie wszelkiego rodzaju eventów, zarówno wewnątrz lokalu jak i w plenerze!

Firma KOMAT wprowadziła na rynek autorską ofertę profesjonalnych składanych barów mobilnych ze stali nierdzewnej – speedBAR. Są to lekkie i bardzo proste w montażu składane bary, które bez problemu zmieszczą się nawet do niedużego samochodu osobowego. Do przeniesienia spakowanego do torby baru wystarczy jedna osoba. Co więcej, do złożenia speedBARu nie potrzeba żadnych narzędzi. Solidna, a zarazem lekka konstrukcja pozwala na użytkowanie baru niezależnie od miejsca, a regulowane stopki gwarantują stabilność nawet na nierównej powierzchni. Opcjonalnie można zamontować koła.
 

speedBAR jest doskonałym produktem zarówno dla barmanów, jak i baristów, ponieważ z powodzeniem posłuży jako bar kawowy. Możliwość łączenia kilku barów w linii prostej spowoduje, że w szybki sposób uzyskamy jednolity front linii barowej.
 
speedBAR można dowolnie personalizować dzięki możliwości wyboru zabudowy, stworzonej według indywidulanego projektu. W zestawie są wszystkie niezbędne elementy do pracy, takie jak pojemnik na lód, pojemniki na dodatki, półka na butelki, komora zlewu.
 
 
Kucharzowi pracę z pewnością ułatwi mobilne stanowisko gastronomiczne SMARTCAP. SMARTCAP jest urządzeniem dającym bezkompromisową wolność, pozwalając na przygotowywanie potraw bez względu na lokalizację. Sprawdzi się wszędzie tam, gdzie nie ma możliwości podłączenia okapu do sieci wentylacyjnej. SMARTCAP wyróżnia się stosunkowo niedużymi gabarytami oraz mobilnością, dzięki czemu z powodzeniem posłuży do live cookingu na salach bankietowych czy niewielkich stoiskach gastronomicznych. Urządzenie w zależności od potrzeb może stanowić integralną część ciągu wydawczego lub być stosowane niezależnie jako samodzielne stanowisko.
 
 
Klient ma możliwość wyboru trzech wersji urządzenia: wersji hardtop, wersji softtop i wersji bez nadstawy. SMARTCAP hardtop posiada przeszkloną od strony klienta nadstawę ze stali nierdzewnej, w której wmontowany jest dodatkowy filtr labiryntowy. Natomiast SMARTCAP softtop dzięki w pełni przeszklonej nadstawce umożliwia podgląd na pracę kucharza z każdej strony. Podczas targów Polagra Gastro i Invest Hotel na stanowisku firmy Komat można było zobaczyć najnowszą wersję stanowiska bez nadstawy. Urządzenie w tej wersji doskonale sprawdzi się jako element ciągu wydawczego, który w razie potrzeby można wysunąć i używać jako samodzielne stanowisko w dowolnym miejscu. Ogromną zaletą urządzenia bez nadstawy jest zapewnienie doskonałej widoczności na pracę kucharza, co sprawia, że stanowisko idealnie nada się do pokazów kulinarnych.
 
 
Stanowisko gastronomiczne SMARTCAP przede wszystkim wyróżnia się opatentowaną technologią filtracji powietrza. Siedmiostopniowy system filtrów w jakie wyposażony jest SMARTCAP pozwala na oczyszczenie powietrza z tłuszczów i zapachów powstających w czasie przygotowywania potraw aż w 99,7%. KOMAT to jedyny producent w Polsce oferujący tak wysoce skuteczny system oczyszczania powietrza zarówno z tłuszczów jak i zapachów.
 
SMARTCAP posiada modułową konstrukcję z rozbudowanymi akcesoriami. Stanowisko występuje w 3 wariantach – na 2,3 lub 4 urządzenia gastronomiczne, które można dobierać według potrzeb, a nawet zmieniać w zależności od serwowanych dań. Ponadto klient ma szeroki wybór elementów dodatkowych ułatwiających pracę na stanowisku, takich jak stół chłodniczy, moduł z dystrybutorem talerzy, prowadnica z opcją składania, składany dodatkowy blat czy też moduł ze zbiornikiem na wodę, bojlerem, uchylnym pojemnikiem na odpadki oraz dozownikiem ręczników papierowych.
 
W ostatnim czasie w ofercie firmy KOMAT pojawiła się alternatywa dla urządzenia SMARTCAP - mobilne stanowisko do gotowania bez systemu wentylacji. Urządzenie charakteryzuje się przemyślaną, lekką konstrukcją, jest kompaktowe i posiada rozsuwane blaty, które tworzą dodatkową przestrzeń roboczą dla kucharza. Stanowisko jest dostosowane do dwóch urządzeń grzewczych. Podstawę urządzenia stanowi stół chłodniczy, dzięki któremu kucharz ma wszystko w zasięgu ręki. Nowość KOMATU doskonale sprawdzi się podczas eventów plenerowych, podczas których kucharz nie ma dostępu do kuchni.
 

Komat Mieczysław Kozłowski
Romanowo Dolne 105
64-704 Romanowo Dolne
tel.: 67 255 98 20-21
fax: 67 255 98 22
e-mail:komat@komat.com.pl
www.komat.com.pl

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: PAPSTAR Pizzola Kaleta Ch?odnictwo Przemys?owe Testo Winterhalter Polska Rational Robot - Coupe Robvita Smoker LabelFresh Cukiernia M&K Debic Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska Gros HAGEA Kocham Wod? Metro-Catering-System InEwi Firelight Glass Goblet ? sprzeda? hurtowa sztu?ców Hello Coffee EasyFairs Poland - Targi w Krakowie Gaspol
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj si? |  Klub Gastrony |  Bezp?atne konto |  Bezp?atny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000