Rozmowy, debaty, warsztaty, degustacje i wiele niesamowitych nowości na rynku gastronomicznym, a to wszystko na Kongresie Szefów Kuchni. Podczas tego wydarzenia, w dniu 11 października 2017 roku w Warszawie odbyła się polska premiera innowacyjnego urządzenia do miksowania zamrożonej żywności – Pacojet Junior.
Pacojet Junior to najnowsze rozwiązanie jakie oferuje Państwu
GASTROMEDIA. Firma ta zajmuje się kompleksowym wyposażeniem obiektów zbiorowego żywienia w profesjonalne urządzenia gastronomiczne, meble i wyposażenie cateringowe. Z myślą o tych najbardziej wymagających klientach powstał
Pacojet Junior, który potrafi zmiksować zmrożone produkty bez konieczności ich rozmrażania.
Tradycyjne maszyny do lodów wymagają stosowania owoców obranych, rozdrobnionych i przefiltrowanych, a to zabiera czas i utrudnia pracę. Z
Pacojet'em Junior jest szybciej i łatwiej. Świeże owoce krojone są w kostki (jabłka, gruszki, pomidory i inne owoce ze jadalną skórką – nie muszą być obierane) i po pokrojeniu wrzucane do metalowego pojemnika. Pojemnik zalewany jest sokiem lub syropem, zamykany pokrywką i przechowywany minimum 24 godz. przy -20
OC. W
Pacojet Junior nie ma potrzeby stosowania konserwantów, wzmacniaczy smaku, stabilizatorów i innych dodatków chemicznych występujących w sproszkowanych półproduktach.
W trakcie Kongresu Szefów Kuchni na stoisku firmy
GASTROMEDIA odbyła się polska premiera innowacyjnego urządzenia do miksowania zamrożonych produktów bez ich rozmrażania –
Pacojet Junior. Stoisko firmy było licznie odwiedzane, nie tylko przez szefów kuchni z całej Polski, ale także przez restauratorów i managerów.
Pacojet Junior to atrakcyjna inwestycja na dobry początek dla wszystkich, którzy na starcie nie mają dużego budżetu, ale chcą zapewnić wysoką jakość i różnorodność serwowanych potraw. Co więcej, urządzenie to pozwala też na perfekcyjne przygotowanie i wsparcie przy serwisie
a la'carte oraz przy bankietach i cateringu.
Pacojet Junior umożliwia przyrządzenie zarówno 1 porcji deseru
a la minute jak i również całego pojemnika – ok. 1l. Zmiksowana porcja lodów czy sorbetu ma jednorodną i kremową konsystencję o idealnej temperaturze do serwowania -7 do -12
OC.
Dzięki systemowi
Pacojet Junior, produkcja różnorodnych słodkich i pikantnych potraw o wspaniałej konsystencji, intensywnym smaku i zapachu stanie się prosta, szybka i bezpieczna. Atrakcyjna cena ułatwi podjęcie decyzji inwestycyjnej nawet przy niskim budżecie.
Pacojet Junior może być pierwszym lub kolejnym Pacojet'em w Państwa kuchni. Wybierając firmę
GASTROMEDIA i jej najnowszy
Pacojet Junior otrzymują Państwo urządzenie, które oszczędza czas, ułatwia pracę i przynosi wiele oszczędności.
Informacje i sprzedaż:
Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.