Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
19.03.2024
wtorek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Rational
Robot - Coupe
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Cukiernia M&K
Debic
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Nowe produkty i usługi
Mięso ze strusia - nowy trend w polskiej gastronomii


Cenione jest za smak, walory zdrowotne oraz naturalny sposób hodowli. Nie zawiera hormonów, sterydów i konserwantów. Należy do najlepszych pod względem jakościowym mięs. Strusina, bo o niej mowa, szturmem wkracza do polskiej gastronomii i podbija podniebienia nawet najbardziej wymagających smakoszy.

Mięso strusie nazywane jest mięsem XXI wieku. Nie da się go porównać do innego gatunku mięsa. Ma intensywny czerwony kolor i pod względem kruchości oraz zapachu przypomina wołowinę, jest jednak od niej delikatniejsza, słodsza, o głębszym, soczystym smaku z wyczuwalną nutką dziczyzny.


Zalety mięsa strusiego mogli poznać wszyscy, którzy w dniach od 21 do 23 marca 2018r. odwiedzili Międzynarodowe Targi Gastronomiczne EuroGastro. Podczas targów swoją bogatą ofertę zaprezentowała firma Strusia Kraina & Mobax największy producent mięsa strusiego w Europie. To właśnie na ich stoisku odwiedzający mogli spróbować tatara ze strusiny i uzyskać wiele cennych informacji  na temat tego mięsa.

Wielkie zainteresowanie strusiną oraz wysoką jakość tego mięsa docenili eksperci kulinarni, którzy przyznali firmie Strusia Kraina & Mobax wyróżnienia w konkursie Na Najlepszy Produkt Targów EuroGastro 2018, w kategorii  żywność i napoje dla gastronomii.


Mięso strusie jest bardzo chude, zawiera jeszcze mniej tłuszczu niż kurczak (0,9 proc. w mięsie surowym). Ze względu na wyjątkowo korzystny skład chemiczny, powszechnie polecane jest przez dietetyków i specjalistów od żywienia. Jest idealnym źródłem białka, charakteryzuje się wysoką zawartość żelaza hemowego.

Stanowi bogate źródło składników potrzebnych dla prawidłowego funkcjonowania organizmu: miedzi, potasu, cynku oraz witaminy B2 i PP. Spożywanie mięsa strusiego jest polecane wszystkim osobom dbającym o zdrowie i urodę.


Hodowla strusi mocno różni się od klasycznej hodowli drobiu. Strusie hodowane są zawsze na wolnym wybiegu, nie podaje się im hormonów wzrostu, antybiotyków czy sterydów. Posiadają odpowiednio przystosowane pomieszczenia i wybiegi.

Gwarancją wysokiej jakości mięsa jest kontrola wszystkich etapów produkcji – od reprodukcji strusi, inkubacji jaj, poprzez odchów ptaków, ubój, rozbiór i konfekcjonowanie finalnego produktu.


Firma Strusia Kraina & Mobax posiada wieloletnie doświadczenie w hodowli, produkcji i dystrybucji mięsa strusiego. Dzięki temu jest profesjonalnym i rzetelnym partnerem, oferującym produkty o najwyższej jakości. Współpracuje z wieloma hodowcami strusi nie tylko w Polsce, ale również w Czechach i Słowacji. Większość produkowanego przez nich mięsa trafia na stoły wymagających Szwajcarów, a także do Francji, Niemiec, Holandii, Włoch i Wielkiej Brytanii.

Wszystkim koneserom dobrego jedzenia polecamy przepisy z mięsa strusiego, jakie prezentuje na swojej stronie Strusia Kraina & Mobax. Między innymi są to:

Reszta przepisów na stronie Strusia Kraina & Mobax.

Podobne techniki przygotowywania mięsa strusiego zostały zaprezentowane na warsztatach kulinarnych w restauracjach Kawelin i Chochołowy Dwór, hotelach Mikołajki i Haston oraz na warsztatach szkoleniowych dla kucharzy z Gastronomii Śląsk.

W swojej ofercie firma posiada także strusie jaja oraz inne produkty, w tym galanterię wykonaną z naturalnej skóry strusia.


Więcej informacji na stronie www.strusiakraina.pl

Strusia Kraina & Mobax
ul. Magazynowa 21
40-424 Katowice
tel.: 32 287 43 54
e-mail: kontakt@strusiakraina.pl
www.strusiakraina.pl

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robvita Robot - Coupe Rational LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000