KOMAT jako czołowy producent mebli i urządzeń ze stali nierdzewnej nieustannie poszerza swoją ofertę o coraz to nowsze i bardziej innowacyjne produkty. Powstają one z dokładną starannością o każdy najmniejszy szczegół. Prezentowany przez firmę Bufet Premium Cold podczas Międzynarodowych Targów HORECA w Krakowie, otrzymał nagrodę w konkursie na Najlepszy Produkt dla Hotelarstwa i Gastronomii.
Bufet Premium Cold należy do rodziny Bufetów Premium w całości zaprojektowanych i wyprodukowanych przez firmę KOMAT. Bufety Premium to kompleksowa oferta, w skład której poza bufetem chłodniczym (Bufet Premium Cold) wchodzą bufet grzewczy (Bufet Premium Hot) oraz bufet neutralny (Bufet Premium Neutral). Są to samodzielne bufety przyścienne z możliwością zestawiania ich w dowolnej kombinacji w zależności od potrzeb. Oprócz ustawienia przyściennego możliwe jest m.in. zestawienie bufetów centralnie i tym samym stworzenie niezależnego bufetu w formie wyspy.
|
|
Podczas trzech dni krakowskich targów HORECA na stoisku firmy KOMAT można było zapoznać się z kompleksową ofertą mebli i urządzeń ze stali nierdzewnej dla gastronomii. Odwiedzający targi mogli porozmawiać na temat funkcjonalności i ergonomii systemu masterBAR, który czyni pracę barmana szybszą i bardziej wydajną. Dużym zainteresowaniem cieszył się również mobliny bar składany – speedBAR, którego walory estetyczne oraz ułatwiające użytkowanie rozwiązania konstrukcyjne spotkały się z wielką aprobatą.
W tym roku obok pozostałych produktów największe emocje budził chłodniczy Bufet Premium Cold, który zyskał uznanie jury otrzymując nagrodę główną w konkursie na Najlepszy Produkt Targów HORECA w kategorii Wyposażenie hotelu. Nie jest to pierwsza wygrana tego produktu. W 2014 roku Bufet Premium Cold został nagrodzony w Konkursie na Najlepszy Produkt Międzynarodowych Targów Gastronomicznych EuroGastro oraz Złotym Medalem MTP podczas targów Polagra w Poznaniu.
|
|
Konstrukcja bufetu oparta jest o autorskie rozwiązania firmy KOMAT. Zastosowany w bufecie System Premium Cold pozwala na utrzymanie niskich temperatur nie tylko przy powierzchni blatu, ale również na półkach. Jest to możliwe dzięki zastosowaniu wymuszonego obiegu powietrza: zimne powietrze wydobywające się z parownika prowadzone jest tunelem, z którego kierowane jest pod powierzchnię blatu oraz pod wpływem ciśnienia tłoczone jest do drugiej części tunelu, z którego wydostaje się na zewnątrz kierując chłód na półki. Poprzez działanie grawitacyjne zimne powietrze kieruje się ku dołowi, chłodząc tym samym powierzchnie położone niżej. Dodatkowo parownik schładza powierzchnię blatu od spodu, dzięki czemu niwelujemy straty temperatury, gwarantując tym samym ekonomiczność działania bufetu. Niestosowany dotychczas podział na strefy chłodzenia to gwarancja stworzenia w strefie bufetu odpowiedniego mikroklimatu do podawania posiłków.
|
|
Szeroki wybór materiałów daje nieograniczone możliwości projektantom oraz pozwala na dopasowanie bufetu do pozostałych elementów wystroju wnętrza. Linia Bufetów Premium to nie tylko gwarancja przechowywania potraw w odpowiedniej temperaturze, ale również doskonała forma prezentacji bogatego asortymentu dań, napojów i innych produktów.
Wszystkich zainteresowanych produktami firmy Komat zapraszamy na stronę www.komat.com.pl
Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.