Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
21.11.2024
czwartek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Debic
Cukiernia M&K
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Nowe produkty i usługi
Grille polecane dla branży hotelarskiej


Branża hotelarska jest w dzisiejszych czasach tak rozwinięta, że sama dobra lokalizacja czy elegancki wystrój nie wystarczą, by zainteresować potencjalnych klientów. Goście coraz większą uwagę przykładają również do tego, w jaki sposób mogą spędzić wolny czas bez opuszczania hotelu. Jedną z atrakcji może być na przykład możliwość spędzenia wieczoru w gronie rodziny czy znajomych przy grillu. Jakie grille sprawdzą się w takim zastosowaniu?
 


Jaki grill dla hotelu?

Hotele, pensjonaty, domy wczasowe i agroturystyczne oraz inne obiekty noclegowe, które myślą o stworzeniu swoim gościom możliwości spędzenia wieczoru przy grillu, powinny zadbać o odpowiedni dobór sprzętu. Należy pamiętać, że w sezonie letnim grill może być wykorzystywany bardzo intensywnie – dlatego nie może to być urządzenie niskiej jakości i tanie. Jakie warunki powinien spełniać solidny grill dla biznesu?

Przede wszystkim należy zwrócić uwagę na jakość materiałów. Korpus grilla powinien być wykonany z grubej blachy stalowej, najlepiej ze stali kotłowej. Dlaczego? Ponieważ materiał ten jest w stanie dobrze utrzymywać temperaturę, a także jest odporny na różnego rodzaju uszkodzenia. Ważne jest również by ruszt wykonano ze stali nierdzewnej, gdyż dobrze znosi ona wysokie temperatury i kontakt ze związkami chemicznymi zawartymi w dymie czy w żywności. Dobry ruszt nie niszczeje, nie koroduje i łatwo utrzymać go w czystości, co jest bardzo ważne z punktu widzenia bezpieczeństwa sanitarnego.
 


Dużą rolę odgrywa również konstrukcja grilla, która wpływa na jakość przygotowywanych potraw, a także wydajność pieczenia i jego bezpieczeństwo. Wysokiej jakości grille – takie jak te dostępne w ofercie marki Smoker – posiada oddzielne komory na ruszt i palenisko, co znacznie usprawnia obsługę. Zamykane klapami i oddzielone od siebie ruchomymi szybrami komory pozwalają precyzyjnie kontrolować temperaturę obróbki, dzięki czemu mogą z nich z łatwością korzystać amatorzy, jak i osoby posiadające większe doświadczenie w grillowaniu potraw.

Jaki model wybrać?

Marka Smoker posiada w swojej ofercie szeroki wybór grilli, które sprawdzą się w branży hotelarskiej – nalezą do tej grupy między innymi grillo-wędzarnia King, King K-600 czy Mac & Ivic. Wybór konkretnego rozwiązania powinien być uzależniony między innymi od tego w jaki sposób ma być używany grill. Jeśli szukamy sprzętu, z którego będą mogli w dowolnym czasie korzystać goście, odpowiednim wyborem będą modele o mniejszych rozmiarach. Jeśli jednak grill ma być wykorzystany do obsługi dużej imprezy na świeżym powietrzu, lepiej sprawdzą się modele o większych paleniskach i wyższej wydajności.

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robvita Robot - Coupe Rational LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Gastromix Heinz Polska Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000