Nowa na polskim rynku propozycja grilla gazowego do steków BEEFER® osiąga sukces na Targach HORECA, otrzymując Wyróżnienie w kategorii Wyposażenie i urządzenia gastronomiczne.
Grille marki
BEEFER® zaskakują ekstremalnie wysoką temperaturą, niespotykaną w istniejących, alternatywnych rozwiązaniach. Najwyższe ułożenie rusztu pozwala osiągać
ponad 800℃, co stanowi
doskonałe warunki do przyrządzania steków. W tak wysokiej temperaturze dochodzi do natychmiastowego zamknięcia porów oraz karmelizacji powierzchni mięsa, które nadal pozostaje soczyste w swoim wnętrzu.
Nagrodzony model
Beefer XL Chef wyposażony jest w dwa oddzielnie regulowane palniki, umieszczone w górnej części urządzenia. Dzięki takiemu grillowaniu, kapiący tłuszcz nie ulega spalaniu, lecz trafia na dolną tackę i może stanowić bazę do wyśmienitych sosów.
Płynna regulacja rusztu pozwala w prosty sposób dostosować siłę temperatury do aktualnych potrzeb i rodzaju przygotowywanej potrawy. Beefer, mimo swojej sugestywnej nazwy, nie ogranicza się wyłącznie do przyrządzania wołowiny, lecz otwiera nowe możliwości kulinarne. Beefowanie, czyli nowa jakość grillowania, doskonale sprawdzi się również w przypadku innych gatunków mięs, ryb, owoców morza, warzyw, pizzy, a także w karmelizacji słodkich deserów. Wszechstronność urządzenia sprawia, że możemy na nim oprzeć cały koncept swojej restauracji, czy małego bistro.
Grille Beefer, wykonane ze stali nierdzewnej, zostały zaprojektowane z myślą o wygodnym użytkowaniu, prostym czyszczeniu, a także ekonomicznym spalaniu, co przekłada się na bardzo satysfakcjonującą wydajność.
Obok nagrodzonego modelu, producent ma do zaoferowania także mniejsze urządzenie, grill
Beefer One Pro, przeznaczony do użytku na zewnątrz, idealny do ogródka czy na wszelkie imprezy plenerowe.
W dniach 15-17 listopada, podczas Targów HORECA w Krakowie, odwiedzający stoisko firmy Chris Krzysztof Sawicki, mieli okazję na żywo zobaczyć możliwości Beefera i poczuć smak perfekcyjnie przyrządzonych steków. Przedstawiciel marki BEEFER® w swojej ofercie posiada także szafy do sezonowania wołowiny DRY AGER®, które wraz z grillami, stanowią kompleksowe połączenie produktów. Firma Chris z Krakowa, jako przedstawiciel obu marek, zapewnia odpowiednie szkolenia techniczne i dba o najwyższą jakość wdrażanych technologii.
Wszystkich zainteresowanych ofertą grilli gazowych Beefer® i szaf do dojrzewania mięsa Dry Ager® zapraszamy do odwiedzenia stron: 800stopni.pl oraz dry-ager.pl.
Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.