Secpol – największy w Polsce producent tradycyjnych sękaczy – wprowadza swoją szeroką ofertę z zakresu artykułów spożywczych i produktów regionalnych, także na rynek HoReCa.
Secpol to firma, która działa na polskim rynku już od ponad 24 lat. Do grona ich klientów należy tysiące sklepów spożywczych, ogólnopolskie i lokalne sieci handlowe, hurtownie cukiernicze, hurtownie ogólno-spożywcze, piekarnie oraz cukiernie.
Cześć produktów, które firma Secpol planuje wprowadzić na rynek profesjonalnej gastronomii, została zaprezentowana na tegorocznych targach EuroGastro. Największym zainteresowaniem cieszył się tradycyjny słowiański sękacz.
Oryginalny sękacz, wypiekany jest zgodnie z wielowiekową tradycją, wyłącznie z naturalnych składników, dlatego wciąż zdobywa nowych zwolenników. Swój wyjątkowy smak oraz długotrwałą świeżość zawdzięcza perfekcyjnej obróbce cieplnej, unikalnej recepturze i mistrzowskiemu wykonaniu piekarzy. Sękacz firmy Secpol jest idealną propozycją dla każdego smakosza. Podczas targów EuroGastro zwiedzający mogli przyjrzeć się pracy jednego z młodych kucharzy – Szymona Szlendaka, który podczas krótkiego pokazu zaprezentował kilka odsłon sękacza firmy Secpol. Zgromadzonej publiczności najbardziej do gustu przypadła wersja z truskawkami i bitą śmietaną. Gotowy już sękacz Szymon pokroił na dwa kawałki w kształcie prostokąta i połączył je słodką masą przypominającą toffi. Złączone kawałki delikatnie wysmarował, zrobioną wcześniej, bitą śmietaną. Na koniec, aby dodać jeszcze bardziej smakowitego wyglądu, rozłożył pokrojone truskawki, które idealnie wkomponowały się w całość. Zaprezentowany sękacz wyglądał bardzo smakowicie, a Szymon Szlendak pokazał, jak w łatwy sposób można wyczarować z niego wspaniałe dania. Każdy odwiedzający stoisko firmy Secpol mógł nie tylko spróbować tego wyśmienitego ciasta, ale także dowiedzieć się ciekawych informacji na temat jego pieczenia.
Sękacz to ciasto, które jest idealnym produktem na blaty do tortów. Znakomicie sprawdza się jako baza do produkcji, wszelkiego rodzaju deserów czy przekąsek. Sękacz jest także masowo używany w Niemczech, jako podkład do tortów. Idealnie komponuje się z kremami czy galaretką oraz innymi nadzieniami. Dużą zaletą tego ciasta jest odporność na tzw. rozmiękczanie. Dlatego też jego konsystencja daje więcej możliwości kompozycyjnych niż w przypadku zwykłych biszkoptów. Sękacz to ciasto, które często nazywane jest Królem wszystkich ciast. Jego kształt oraz wielkość sprawiają, że staje się ono coraz częściej produktem pożądanym przez klientów, a możliwość jego różnorodnego podawania sprawia, że każdy może odnaleźć swój indywidualny rodzaj, najlepiej odpowiadający jego gustom. Świetnie też sprawdza się jako atrakcja na stołach podczas różnych imprez czy większych przyjęć.
Firma Secpol, mając na uwadze zadowolenie swoich klientów, dla których najważniejsza jest jakość produktu oraz jego cena, przygotowała ofertę, która zadowoli nawet najbardziej wymagających. Potwierdzeniem wysokiej jakości produktów oferowanych przez firmę jest fakt, iż w swoich wyrobach Secpol nie stosuje artykułów modyfikowanych genetycznie (GMO). Spełnia również wszystkie normy bezpieczeństwa i higieny w branży spożywczej. Co więcej, wszystkie ciasta firmy Secpol mogą być spożywane także przez wegetarianów.
Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.
|