Podczas tegorocznych Targów EuroGastro, firma KOMAT zaprezentowała swoje najnowsze rozwiązanie – Bufet Premium Cold. Tym, co wyróżnia je spośród dziesiątek podobnych urządzeń na rynku, jest innowacyjny System Premium Cold, który umożliwia utrzymanie niskich temperatur zarówno przy powierzchni blatu, jak i na wszystkich jego półkach.
Bufet, który podczas targów miał swoją premierę, od razu zyskał uznanie nie tylko ze strony klientów, ale również ekspertów w dziedzinie gastronomii, którzy przyznali mu główną nagrodę w Konkursie na Najlepszy Produkt 18. Międzynarodowych Targów Gastronomicznych EuroGastro 2014 w kategorii Wyposażenie sal restauracyjnych i barów. Zdobyte wyróżnienie to potwierdzenie innowacyjności i rozbudowanej funkcjonalność, którą zapewnia Bufet Premium Cold.
– W tym roku na targach zaprezentowaliśmy nasz najnowszy produkt. Co prawda jego przeznaczenie jest powszechnie znane, ale dzięki wprowadzonym przez nas zmianom i innowacyjnym, autorskim rozwiązaniom udało nam się osiągnąć zdecydowanie większą funkcjonalność w porównaniu do tradycyjnych, obecnych już na rynku bufetów. – zapewnia
Marcin Pryszczewski, Specjalista ds. Rozwoju Produktu firmy KOMAT.
Zastosowany w bufecie, opracowany przez firmę
Komat nowatorski
System Premium Cold oparty jest na wymuszonym obiegu zimnego powietrza, co pozwala na utrzymanie niskich temperatur nie tylko przy powierzchni blatu, ale również na półkach. Niestosowany dotychczas podział na strefy chłodzenia sprawia iż zimne powietrze otacza dania z każdej strony stwarzając idealny mikroklimat pozwalający na długo zachować walory smakowe i jakościowe prezentowanych produktów.
Dużym walorem jest także
nowoczesny design bufetu, który doskonale wkomponowuje się w każde pomieszczenie. W podstawowej wersji zastosowano połączenie podświetlonego od wewnątrz blatu z Corianu o białej strukturze z mlecznym szkłem. Takie połączenie pozwoliło uzyskać niezwykły efekt wizualny, a wielopoziomowy układ półek gwarantuje idealną,
atrakcyjną ekspozycję produktów.
Dbając o wygodę swoich klientów, podczas projektowania bufetu firma
KOMAT pomyślała także o zapewnieniu łatwego dostępu do wszystkich elementów urządzenia. Podnoszona płyta chłodnicza z hartowanego szkła, łatwe w demontażu nastawiane na blat szklane półki, wygodny dostęp do agregatu ukrytego w podstawie, a także najwyższa jakość stosowanych materiałów są gwarancją nie tylko bezproblemowego korzystania z bufetu, ale także zapewnieniem łatwego utrzymania go w czystości.
Co więcej, zastosowany układ chłodniczy wysokiej klasy, oparty jest na energooszczędnych i niezawodnych agregatach. Dzięki temu możliwe jest utrzymywanie stabilnej temperatury
– układ chłodniczy gwarantuje temperatury od 4 do 12 C – przy jednoczesnym niskim zużyciu energii.
Zaletą bufetów firmy
KOMAT jest także możliwość dowolnej ich aranżacji. –
Każdy element może zostać wykończony tak, jak życzy sobie tego Klient. Proponujemy szeroki wybór materiałów, z których może być wykonana zabudowa. By dostosować bufet do potrzeb konkretnego lokalu, Klient może wybrać ilość półek, czy też zamówić urządzenie o dowolnych wymiarach. Tak naprawdę to Klient decyduje o tym, jak w efekcie końcowym będzie wyglądał jego bufet. – dodaje
Marcin Pryszczewski.
Bufety Premium to rodzina najwyższej klasy samodzielnych bufetów chłodniczych, grzewczych i neutralnych. Ich konstrukcja pozwala zestawiać je ze sobą, tworząc idealną dla potrzeb lokalu konfigurację. Bufety można ustawiać pod ścianą lub zestawiać centralnie, tworząc niezależny bufet w formie wyspy.
Linia Bufetów Premium to nie tylko gwarancja przechowywania potraw w odpowiedniej temperaturze, ale również doskonała forma prezentacji bogatego asortymentu dań, napojów i innych produktów.
Wszystkich zainteresowanych produktami firmy KOMAT zapraszamy na stronę www.komat.com.pl
Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.