Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
26.04.2024
piątek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Rational
Robot - Coupe
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Cukiernia M&K
Debic
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Nowe produkty i usługi
Bufet Premium Cold – innowacyjna prezentacja potraw


Podczas tegorocznych Targów EuroGastro, firma KOMAT zaprezentowała swoje najnowsze rozwiązanie – Bufet Premium Cold. Tym, co wyróżnia je spośród dziesiątek podobnych urządzeń na rynku, jest innowacyjny System Premium Cold, który umożliwia utrzymanie niskich temperatur zarówno przy powierzchni blatu, jak i na wszystkich jego półkach.

Bufet, który podczas targów miał swoją premierę, od razu zyskał uznanie nie tylko ze strony klientów, ale również ekspertów w dziedzinie gastronomii, którzy przyznali mu główną nagrodę w Konkursie na Najlepszy Produkt 18. Międzynarodowych Targów Gastronomicznych EuroGastro 2014 w kategorii Wyposażenie sal restauracyjnych i barów. Zdobyte wyróżnienie to potwierdzenie innowacyjności i rozbudowanej funkcjonalność, którą zapewnia Bufet Premium Cold.
 
– W tym roku na targach zaprezentowaliśmy nasz najnowszy produkt. Co prawda jego przeznaczenie jest powszechnie znane, ale dzięki wprowadzonym przez nas zmianom i innowacyjnym, autorskim rozwiązaniom udało nam się osiągnąć zdecydowanie większą funkcjonalność w porównaniu do tradycyjnych, obecnych już na rynku bufetów. – zapewnia Marcin Pryszczewski, Specjalista ds. Rozwoju Produktu firmy KOMAT.
 
 

Zastosowany w bufecie, opracowany przez firmę Komat nowatorski System Premium Cold oparty jest na wymuszonym obiegu zimnego powietrza, co pozwala na utrzymanie niskich temperatur nie tylko przy powierzchni blatu, ale również na półkach. Niestosowany dotychczas podział na strefy chłodzenia sprawia iż zimne powietrze otacza dania z każdej strony stwarzając idealny mikroklimat pozwalający na długo zachować walory smakowe i jakościowe prezentowanych produktów.

Dużym walorem jest także nowoczesny design bufetu, który doskonale wkomponowuje się w każde pomieszczenie. W podstawowej wersji zastosowano połączenie podświetlonego od wewnątrz blatu z Corianu o białej strukturze z mlecznym szkłem. Takie połączenie pozwoliło uzyskać niezwykły efekt wizualny, a wielopoziomowy układ półek gwarantuje idealną, atrakcyjną ekspozycję produktów.

Dbając o wygodę swoich klientów, podczas projektowania bufetu firma KOMAT pomyślała także o zapewnieniu łatwego dostępu do wszystkich elementów urządzenia. Podnoszona płyta chłodnicza z hartowanego szkła, łatwe w demontażu nastawiane na blat szklane półki, wygodny dostęp do agregatu ukrytego w podstawie, a także najwyższa jakość stosowanych materiałów są gwarancją nie tylko bezproblemowego korzystania z bufetu, ale także zapewnieniem łatwego utrzymania go w czystości.
 

Co więcej, zastosowany układ chłodniczy wysokiej klasy, oparty jest na energooszczędnych i niezawodnych agregatach. Dzięki temu możliwe jest utrzymywanie stabilnej temperatury układ chłodniczy gwarantuje temperatury od 4 do 12 C – przy jednoczesnym niskim zużyciu energii.
 
Zaletą bufetów firmy KOMAT jest także możliwość dowolnej ich aranżacji. – Każdy element może zostać wykończony tak, jak życzy sobie tego Klient. Proponujemy szeroki wybór materiałów, z których może być wykonana zabudowa. By dostosować bufet do potrzeb konkretnego lokalu, Klient może wybrać ilość półek, czy też zamówić urządzenie o dowolnych wymiarach. Tak naprawdę to Klient decyduje o tym, jak w efekcie końcowym będzie wyglądał jego bufet. – dodaje Marcin Pryszczewski.

Bufety Premium
to rodzina najwyższej klasy samodzielnych bufetów chłodniczych, grzewczych i neutralnych. Ich konstrukcja pozwala zestawiać je ze sobą, tworząc idealną dla potrzeb lokalu konfigurację. Bufety można ustawiać pod ścianą lub zestawiać centralnie, tworząc niezależny bufet w formie wyspy.

Linia Bufetów Premium to nie tylko gwarancja przechowywania potraw w odpowiedniej temperaturze, ale również doskonała forma prezentacji bogatego asortymentu dań, napojów i innych produktów.
 
Wszystkich zainteresowanych produktami firmy KOMAT zapraszamy na stronę www.komat.com.pl
Komat Mieczysław Kozłowski
Romanowo Dolne 105
64-704 Romanowo Dolne
tel.: 67 255 98 20-21
fax: 67 255 98 22
e-mail:komat@komat.com.pl
www.komat.com.pl

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robvita Robot - Coupe Rational LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Gastromix Heinz Polska Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000