| |
Robot–Coupe wprowadza na rynek coraz to nowsze urządzenia gastronomiczne do dynamicznej obróbki żywności. W swojej ofercie posiada szeroki wybór mikserów, cutterów, sokowirówek i blixerów. Wszystkie urządzenia firmy Robot–Coupe są niezwykle praktyczne i znacznie ułatwiają pracę w kuchni.
|
|
|
Blixer firmy Robot–Coupe to najwyższej jakości produkt, wyposażony w technologie pozwalające na zmiksowanie różnego rodzaju produktów niezależnie od ich konsystencji. Najlepiej o funkcjonalności produktu i jego zaletach świadczą opinie użytkowników.
O Blixer firmy Robot–Coupe zapytaliśmy Pana Wojciecha Dembowskiego Wiceprezesa Stowarzyszenia Kucharzy Polskich, na co dzień pracującego w świetnie prosperującej firmie cateringowej BanGlob – specjalizującej się w obsłudze imprez nawet dla kilku tysięcy gości.
Gastrona.pl: Na rynku istnieje wiele firm oferujących urządzenia gastronomiczne. Proszę powiedzieć, dlaczego spośród nich wybrał Pan akurat urządzenie marki Robot–Coupe?
Wojciech Dembowski: Na naszym rynku jest wiele firm mających w swojej ofercie urządzenia rozdrabniające, ale
|
większość z nich nie spełnia swojej roli, ponieważ albo nie kutrują mięsa na gładką masę, albo też nie zbierają produktów ze ścianek urządzenia. Blixer firmy Robot–Coupe spełnia te zadania, dlatego też jest to jedno z moich ulubionych narzędzi pracy.
Gastrona.pl: Jakie zastosowanie Blixer ma w Pana kuchni? W jaki sposób ułatwia on przygotowywanie posiłków?
Wojciech Dembowski: Jako, że pracuję w największej firmie cateringowej w moim regionie i codziennie przygotowuję ze świeżych produktów rolady, pasztety, musy, parfaity, dlatego też potrzebuję odpowiedniego sprzętu, który w minimalnie krótkim czasie wytableruje i wymiesza wszystko na jednolitą masę przy jednoczesnym wymieszaniu wszystkich przypraw i ingrediencji. Blixer firmy Robot–Coupe idealnie spełnia wszystkie te aspekty, dzięki czemu mogę zaoszczędzić czas i poświęcić się innej pracy np. produkcji deserów (m. in. musów owocowych, tu również znakomicie sprawdza się Blixer) i odkrywać nowe smaki nowoczesnej kuchni.
Gastrona.pl: W jaki sposób dowiedział się Pan o tym urządzeniu i jego zaletach?
Wojciech Dembowski: Pierwszy raz z tym urządzeniem zetknąłem się na Imprezie kulinarnej Międzynarodowe Mistrzostwa Polski – Dorszowe Żniwa, gdzie przedstawiciele firmy Robot – Coupe zorganizowali pokaz kulinarny i zaprezentowali cały wachlarz swoich urządzeń. Blixer wydał mi się najlepszy do profesji, którą wykonuję i sprawdza się do dziś.
Gastrona.pl: Czy uważa Pan, że Blixer jest wart swojej ceny?
Wojciech Dembowski: Nie powiem, że cena jest niska, ale myślę, że proporcjonalna do zalet jakie ma to urządzenie. Można na naszym rynku kupić tańsze produkty tego typu, ale uważam że dobry sprzęt musi kosztować. Pozwolę sobie przywołać pewne powiedzenie – jesteśmy za biedni żeby kupować buble. Szerokie zastosowanie tego produktu w porównaniu z bezawaryjnością jest niezbędne w każdej kuchni. Najlepiej sprawdzić to samemu i przekonać się osobiście, że taka inwestycja jest jak najbardziej opłacalna.
|
|
|
|
Gastrona.pl: Czy urządzenia Robot-Coupe sprawdzają się podczas przygotowywania posiłków dla tak dużej grupy osób, którą Państwa firmie zdarza się obsługiwać?
Wojciech Dembowski: Polecam to urządzenie do średnich i dużych firm gastronomicznych. Można naprawdę zaoszczędzić czas i pieniądze, dzięki czemu możemy komponować dania na bazie świeżych produktów, co z kolei pozwala nam na dotarcie do większej grupy odbiorców. Zauważyłem bowem, że od pewnego czasu wykreowała się w Polsce moda na zdrowe jedzenie pełne witamin i składników mineralnych.
Gastrona.pl: Czy innym restauratorom i właścicielom firm zajmujących się gastronomią poleciłby Pan to urządzenie?
Wojciech Dembowski: Powiem Pani, że z tym urządzeniem jest podobnie jak z dobrym samochodem - jeśli chce się mieć moc pod maską, komfort i zadowolenie z jazdy trzeba posiadać dobrą markę. To samo można powiedzieć o sprzęcie gastronomicznym. Każdy profesjonalista chce mieć na kuchni mercedesa. Poza tym nie wyobrażam sobie zrobić bankietu na 1000 osób i pracować w kuchni na robocie domowym. Mamy w końcu XXI wiek, więc trzeba się rozwijać, próbować nowych technik, a przede wszystkim należy ułatwiać sobie pracę. Pamiętam ten pierwszy raz kiedy mogłem pracować na tym urządzeniu - byłem pod takim wrażeniem, że nie zapomnę tego do końca życia. Było to dla mnie zdumiewające doświadczenie. Byłem zdziwiony, że w bardzo krótkim czasie można zrobić tak wiele i to w tak dobrej jakości, dlatego śmiało polecam Blixer firmy Robot–Coupe każdemu właścicielowi restauracji. Wprowadzając nowe urządzenia do kuchni - ułatwiające prace kucharzom podnosi się jakość potraw, skraca się ich czas pracy, co w rezultacie daje oszczędności. Nie zapominajmy również, że kucharz pracujący na dobrych urządzeniach, w korzystnych warunkach i w przyjaznej atmosferze równa się zadowolony klient, a to jest najważniejszy czynnik dla właściciela restauracji. Razem z kolegami prowadzę Stowarzyszenie Kucharzy Polskich, gdzie dwa razy w miesiącu organizujemy szkolenia dla kucharzy min. przygotowując się do tegorocznej Olimpiady Kulinarnej w ERFURCIE. Zawsze przy takich pokazach korzystamy z Blixera firmy Robot–Coupe, który niezwykle ułatwia nam prowadzenie tego typu szkoleń. Dlatego z moimi kolegami po fachu zgodnie polecamy zakup Blixera każdemu.
Więcej informacji w Prezentacji Firmy Robot-Coupe oraz na stronie www.robot-coupe.com
Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.
|