Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
19.04.2024
piątek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Debic
Cukiernia M&K
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Nowe produkty i usługi
Blixer Robot - Coupe - profesjonalista w Twojej kuchni


Robot–Coupe wprowadza na rynek coraz to nowsze urządzenia gastronomiczne do dynamicznej obróbki żywności. W swojej ofercie posiada szeroki wybór mikserów, cutterów, sokowirówek i blixerów. Wszystkie urządzenia firmy Robot–Coupe są niezwykle praktyczne i znacznie ułatwiają pracę w kuchni.
        Blixer firmy Robot–Coupe to najwyższej jakości produkt, wyposażony w technologie  pozwalające na zmiksowanie różnego rodzaju produktów niezależnie od ich konsystencji. Najlepiej o funkcjonalności produktu i jego zaletach świadczą opinie użytkowników.

O Blixer firmy Robot–Coupe zapytaliśmy Pana Wojciecha Dembowskiego Wiceprezesa Stowarzyszenia Kucharzy Polskich, na co dzień pracującego w świetnie prosperującej firmie cateringowej BanGlob – specjalizującej się w obsłudze imprez nawet dla kilku tysięcy gości. 

Gastrona.pl: Na rynku istnieje wiele firm oferujących urządzenia gastronomiczne. Proszę powiedzieć, dlaczego spośród nich wybrał Pan akurat urządzenie marki Robot–Coupe?

Wojciech Dembowski: Na naszym rynku jest wiele firm mających w swojej ofercie urządzenia  rozdrabniające,  ale
większość z nich nie spełnia swojej roli, ponieważ albo nie kutrują mięsa na gładką masę, albo też nie zbierają produktów ze ścianek urządzenia. Blixer firmy Robot–Coupe spełnia te zadania, dlatego też jest to jedno z moich ulubionych narzędzi pracy. 

Gastrona.pl: Jakie zastosowanie Blixer ma w Pana kuchni? W jaki sposób ułatwia on przygotowywanie posiłków?

Wojciech Dembowski: Jako, że pracuję w największej firmie cateringowej w moim regionie i codziennie przygotowuję ze świeżych produktów rolady, pasztety, musy, parfaity, dlatego też potrzebuję odpowiedniego sprzętu, który w minimalnie krótkim czasie wytableruje i wymiesza wszystko na jednolitą masę przy jednoczesnym wymieszaniu wszystkich przypraw i ingrediencji. Blixer firmy Robot–Coupe idealnie spełnia wszystkie te aspekty, dzięki czemu mogę zaoszczędzić czas i poświęcić się innej pracy np. produkcji deserów (m. in. musów owocowych, tu również znakomicie sprawdza się Blixer) i odkrywać nowe smaki nowoczesnej kuchni.

Gastrona.pl: W jaki sposób dowiedział się  Pan o tym urządzeniu i jego zaletach?

Wojciech Dembowski: Pierwszy raz z tym urządzeniem zetknąłem się na Imprezie kulinarnej Międzynarodowe Mistrzostwa Polski – Dorszowe Żniwa,  gdzie przedstawiciele firmy Robot – Coupe zorganizowali pokaz kulinarny i zaprezentowali cały wachlarz swoich urządzeń. Blixer wydał mi się najlepszy do profesji, którą wykonuję i sprawdza się do dziś.

Gastrona.pl: Czy uważa Pan, że Blixer jest wart swojej ceny?

Wojciech Dembowski: Nie powiem, że cena jest niska, ale myślę, że proporcjonalna do zalet jakie ma to urządzenie. Można na naszym rynku kupić tańsze produkty tego typu, ale uważam że dobry sprzęt musi kosztować. Pozwolę sobie przywołać pewne powiedzenie – jesteśmy za biedni żeby kupować buble. Szerokie zastosowanie tego produktu w porównaniu z bezawaryjnością jest niezbędne w każdej kuchni. Najlepiej sprawdzić to samemu i przekonać się osobiście, że taka inwestycja jest jak najbardziej opłacalna.
   

Gastrona.pl: Czy urządzenia Robot-Coupe sprawdzają się podczas przygotowywania posiłków dla tak dużej grupy osób, którą Państwa firmie zdarza się obsługiwać?

Wojciech Dembowski: Polecam to urządzenie do średnich i dużych firm gastronomicznych. Można naprawdę zaoszczędzić czas i pieniądze, dzięki czemu możemy  komponować dania na bazie świeżych produktów, co z kolei pozwala nam na dotarcie do większej grupy odbiorców. Zauważyłem bowem, że od pewnego czasu  wykreowała się w Polsce moda na zdrowe jedzenie pełne witamin i składników mineralnych.


Gastrona.pl: Czy innym restauratorom i właścicielom firm zajmujących się gastronomią poleciłby Pan to urządzenie? 

Wojciech Dembowski:
Powiem Pani, że z tym urządzeniem jest podobnie jak z dobrym samochodem - jeśli chce się mieć moc pod maską, komfort  i zadowolenie z jazdy trzeba posiadać dobrą markę. To samo można powiedzieć o sprzęcie gastronomicznym. Każdy profesjonalista chce mieć na kuchni mercedesa. Poza tym nie wyobrażam sobie zrobić bankietu na 1000 osób i pracować w kuchni na robocie domowym. Mamy w końcu XXI wiek, więc trzeba się rozwijać, próbować nowych technik, a przede wszystkim należy ułatwiać sobie pracę. Pamiętam ten pierwszy raz kiedy mogłem pracować na tym urządzeniu - byłem pod takim wrażeniem, że nie zapomnę tego do końca życia. Było to dla mnie zdumiewające doświadczenie. Byłem zdziwiony, że w bardzo krótkim czasie można zrobić tak wiele i to w tak dobrej jakości, dlatego śmiało polecam Blixer firmy Robot–Coupe każdemu właścicielowi restauracji. Wprowadzając nowe urządzenia do kuchni -  ułatwiające prace kucharzom podnosi się jakość potraw, skraca się ich czas pracy, co w rezultacie daje oszczędności. Nie zapominajmy również, że kucharz pracujący na dobrych urządzeniach, w korzystnych warunkach i w przyjaznej atmosferze równa się zadowolony klient, a to jest najważniejszy czynnik  dla właściciela restauracji. Razem z kolegami prowadzę Stowarzyszenie Kucharzy Polskich, gdzie dwa razy w miesiącu organizujemy szkolenia dla kucharzy min. przygotowując się do tegorocznej Olimpiady Kulinarnej w ERFURCIE. Zawsze przy takich pokazach korzystamy z Blixera firmy Robot–Coupe, który niezwykle ułatwia nam prowadzenie tego typu szkoleń. Dlatego z moimi kolegami po fachu zgodnie polecamy zakup Blixera każdemu.


Więcej informacji w Prezentacji Firmy
Robot-Coupe oraz na stronie www.robot-coupe.com


Robot - Coupe
48, rue des vignerons
94305 Vincennes Cedex
France
tel. 48 691 475 767
www.robot-coupe.com/pol
marczynski@robot-coupe.com

 

 

Zobaczcie państwo:
Robot-Coupe na Targach EuroGastro 2012 - promocje i nowościNowość Firmy Robot-Coupe - automatyczna sokowirówka J100 Ultra!
Cutter firmy Robot - Coupe niezbędny w każdej gastronomii

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robvita Robot - Coupe Rational LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Gastromix Heinz Polska Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000